Superette Miki krijgt komende dagen wel heel ongewone klanten over de vloer

Superette Miki krijgt komende dagen wel heel ongewone klanten over de vloer

Nadine Schelstraete, Dominique Vandeputte en Romain Van Speybroeck aan hun Superette Miki waar filmopnames zijn gestart. “Misschien krijgen we wel een figurantenrol.” Foto: mye

Zomergem -

Er zijn filmopnames gestart in Superette Miki aan de Dreef in Zomergem. Donderdag passeert Loes Van den Heuvel er voor haar rol.

De komende zes dagen zal u niet voor de deur van Superette Miki kunnen parkeren, want de plaatsen worden in die periode ingenomen door een filmploeg met aan het hoofd regisseur Piet Sonck.

Hij komt er opnames doen voor zijn film die de titel ‘Superette Anna’ meekreeg. De cast is met Warre Borgmans, Loes Van den Heuvel, Kim Hertogs, Kimke Desart en Barbara Sarafian bijzonder indrukwekkend.

“Ik mag zeker niet te veel verklappen over het scenario, maar het gaat om een overval op een lokale supermarkt op de dag in 1987 waarop ook de Herald of Free Enterprise voor de kust van Zeebrugge kapseisde.”

“Er is een link tussen beide, maar meer ga ik er niet over zeggen. Laat ons zeggen dat het gaat over het feit dat je het verleden niet van je kan afschudden”, legt uitbater Romain Van Speybroeck uit.

Na sluitingstijd

Spelen ze zelf mee in de film? “Neen, of het zou om een figurantenrol moeten gaan. De opnames vinden plaats op zes dagen na de sluitingsuren, dus de winkel blijft gewoon open van zes tot zes. Donderdagnamiddag sluiten we voor ons ‘kuismoment’, maar dan vinden ook opnames plaats. Dan passeert Loes Van den Heuvel voor haar rol”, klinkt het.

Hoe zijn ze voor de opnames bij jullie terechtgekomen? “Ik denk dat ze verschillende superettes hebben bezocht in Vlaanderen, maar omdat wij geen deel uitmaken van een keten, we zijn zelfstandigen, vonden ze hier misschien nog wat authentieke charme van vroeger. We hebben alvast niet getwijfeld om toe te zeggen, vooral onze kinderen vonden het heel leuk dat ze kwamen opnemen in de winkel van hun ouders”, lacht Romain.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees