Werken in centrum: handelaars plaatsen zelf borden dat ze wél bereikbaar zijn

Jens De Bruyne van de gelijknamige juwelierszaak in de Stationsstraat is wel degelijk bereikbaar en dat benadrukt Unizo Aalter. Foto: mye

Aalter -

De heraanleg van de Aalterse centrumstraten is nog niet goed en wel begonnen of de handelaars zetten zich al schrap voor de gevolgen. “Een verlies van parkeerplaatsen wordt nooit op gejuich onthaald”, klinkt het bij Unizo Aalter.

In voorbereiding van de heraanleg van de centrumstraten, zijn de nutsmaatschappijen momenteel aan de slag en dat zorgt voor omleidingen. Omleidingen die grote gevolgen hebben voor de handelaars. Té grote gevolgen, want Unizo Aalter plaatste borden dat die handelaars wel degelijk bereikbaar zijn met de wagen.

“De borden zijn geplaatst op vraag van de handelaars zelf”, weet Unizo-voorzitter Vincent Gozin die zelf een bakkerij heeft in de Bellemstraat. “De Stationsstraat tussen de Weibroekdreef en de Lostraat is met borden afgesloten terwijl je er perfect door kan en de winkels dus bereikbaar zijn.”

“Er staan inderdaad iets te veel verkeersborden die niet nodig waren omdat enkel maar in de Lostraat gewerkt werd, maar vanaf dit weekend gaat alles weer open”, reageert burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

Unizo Aalter organiseerde ook een poll waarbij aan de handelaars de vraag werd gesteld of het geplande nieuwe circulatieplan de situatie zou verbeteren. Amper 18 procent vond van wel, 82 procent voorspelt een verslechtering.

Eventueel bijsturen

“Dat is inderdaad duidelijk en het is ook iets wat we horen van de handelaars in het centrum. Een verlies van parkeerplaatsen wordt nooit op gejuich onthaald. Wij zitten regelmatig samen met het gemeentebestuur en daar horen we dat ze het plan eerst willen uitproberen om dan eventueel bij te sturen en hopelijk gebeurt dit ook. Ik kan dit begrijpen, toen ze de Markt in Aalter autovrij wilden maakten, hingen er zwarte vlaggen bij de horeca maar het is niet slechter uitgedraaid”, zegt Gozin.

“Iedere wijziging heeft zijn plus- en minpunten waarbij sommigen op de minpunten focussen, maar veel reacties zijn positief. Vroeger was het in de Boomgaardstraat bijvoorbeeld vaak moeilijk passeren tussen twee wagens met kleine files tot gevolg, maar door het invoeren van een eenrichtingstraat verloopt dit nu veel vlotter”, zegt Hoste.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio