Lieselot (32) vermoord op eerste afspraakje “omdat de hond begon te blaffen”

Lieselot (32) vermoord op eerste afspraakje “omdat de hond begon te blaffen”

Foto: rr

Ternat / Zottegem -

Kim D., de truckchauffeur die Lieselot De Coninck(32) begin november om het leven bracht, deed dat omdat hij in de war was geraakt nadat zijn hond was beginnen blaffen. Dat vertelde Kim D. deze week tijdens de reconstructie van de feiten in zijn woning in Ternat. D. en de jonge vrouw uit Zottegem trokken die nacht naar een danscafé, en daarna naar zijn huis.

“Eerder die week waren er bij hem thuis verschillende incidenten geweest”, zegt advocaat Bart Siffert. Er is sprake van een inbraak, de diefstal van mazout en een auto die zijn oprit opreed. “Telkens om 3 uur ’s nachts. Dit keer, ook om 3 uur ’s nachts, begon zijn hond buiten te blaffen.”

Ook zou de gsm van het slachtoffer op dat moment gerinkeld hebben. “Hij is in paniek geraakt. Hij dacht dat hij weer beroofd werd, met haar medeweten. Zij zou hem bij de armen gegrepen hebben om hem te kalmeren, maar daarop sloegen zijn stoppen door.”

De familie en de speurders onderzoeken de hypothese of hij haar doodde omdat ze niet met hem naar bed wilde. Kim D. ontkent dat: “Op een eerste afspraakje slaap ik nooit met een vrouw”.

Relatie beëindigd

Lieselot De Coninck, de jonge winkelbediende uit Zottegem, had in september 2016 de relatie met de vader van haar dochtertje Charlotte (10) beëindigd. Sindsdien was ze alleen. “Ze ging toen bij haar vader wonen, om terug op haar plooi te komen”, zegt haar zus.

Via het internet leerde ze toen Kim D. kennen, een vrachtwagenchauffeur uit Ternat. Ze was al drie maanden met hem aan het chatten toen ze die bewuste zaterdagavond besloot om met hem af te spreken.

Eerste afspraak

D. reed met Lieselot naar zijn huis in Ternat. Hij woont er afgelegen, midden de velden, dicht bij de E40. Hij was alleen thuis: zijn vader die bij hem inwoont, was bij een vriendin. Zijn twee kinderen van (11) en (12) waren bij hun moeder.

Die nacht belde D. zelf de hulpdiensten. Over de dood van Lieselot legde hij verschillende verklaringen af. De ene keer zei hij dat hij dacht dat ze een inbreker was, de volgende keer verklaarde hij dat hij was beginnen vrijen met haar en plots het waanidee kreeg dat ze een man was.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees