Vrouw in shock nadat boom op haar rijdende auto valt

Vrouw in shock nadat boom op haar rijdende auto valt

Foto: cam

Gent -

De Nieuwewandeling werd vanochtend afgesloten nadat een boom op een rijdende auto was gevallen. Het was maar een van de meer dan 400 oproepen die de Gentse brandweer, politie en groendienst deze voormiddag binnenkregen. Een overzicht van de meest spectaculaire.

In de Nieuwewandeling viel een boom op een voorbijrijdende wagen. De takken van de boom boorden zich door de voorruit en het koetswerk heen maar gelukkig werden geen inzittenden gewond. Een vrouw die op de passagierszetel zat, raakte wel in shock.

In de tuin van het revalidatiecentrum K07 van het UZ rukte de wind een boom uit de grond. Het gevaarte kwam tegen de achtergevel terecht . Er sneuvelden twee ramen en de gevel werd licht beschadigd. Gelukkig zonder gewonden. De eigen groendienst van het ziekenhuis verzaagde de boom.

Vrouw in shock nadat boom op haar rijdende auto valt
De omgewaaide boom schuurde langs de gevel van K7 Foto: fvv

Desteldonk en Boudewijnstraat

In Desteldonk kwam de puntgevel van een woning in aanbouw naar beneden. Ook nadat de brandweer de gevel had gestut, dreigde de woning in te storten, zodat de politie besloot het kruispunt op de Desteldonkstraat en de Kennedylaan af te sluiten voor het verkeer. Tegen de middag werd het kruispunt weer vrijgegeven.

Vrouw in shock nadat boom op haar rijdende auto valt
De ingestorte puntgevel Foto: fvv

Erker op straat

Op Twitter postte iemand een foto van een glazen erker van een herenhuis in de Koning Boudewijnstraat die rond 9u30 in zijn geheel op straat was gevallen. De straat was omstreeks de middag nog altijd afgesloten. Vreemd genoeg trotseerden de bloempotten op de vensterbank de rukwind...

Vrouw in shock nadat boom op haar rijdende auto valt
De glazen erker kwam op straat terecht Foto: Twitter

Zinken dak

Ook de Langemunt werd kort afgesloten omdat een stuk van het zinken dak van brillenwinkel Pearle was losgekomen en dreigde op straat te vallen (zie foto hieronder). De brandweer nagelde de plaat opnieuw vast.

Vrouw in shock nadat boom op haar rijdende auto valt
Een stuk van het zinken dak van brillenwinkel Pearle in de Langemunt dreigde op straat te vallen Foto: Fb

Gevallen en gewond

De brandweer had tegen 10 uur al 250 oproepen binnengekregen. Er werd een wachtlijst afgewerkt en tegen 14 uur waren 182 oproepen verwerkt. Ook daarna werden nog altijd 21 interventiewagens ingezet. “De kazerne oogt leeg”, liet de brandweer ’s namiddags weten.

Bij de politie ging het om ongeveer 150 telefoons. Daarbij ook enkele mensen die waren gevallen door de wind en lichtgewond raakten. Rond 12 uur kwamen nog nauwelijks nieuwe oproepen binnen.

Ook de Groendienst had de handen meer dan vol. “In en om Gent moesten we uitrukken voor elf omgewaaide bomen”, klinkt het. “Drie daarvan veroorzaakten ook schade: aan de Nieuwewandeling (zie hierboven) maar ook in de Herlegemstraat in Destelbergen, waar twee bomen werden ontworteld. Een daarvan kwam op een garage terecht. In de Maïsstraat viel een boom dan weer tegen het Open Huis.

Ook in het Baudelopark kraakten zware takken af van een boom.

Vrouw in shock nadat boom op haar rijdende auto valt
Zware takken kraakten af van een boom in het Baudelopark Foto: fvv
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio