Storm richt aan kust grote schade aan: dak weggewaaid in Blankenberge, balkon dreigt in te storten in Wenduine

© jve

De storm heeft stevig huisgehouden aan kustgemeente Blankenberge. Zo waaide het bovenste deel van het dak van de Kringwinkel weg. Elders in de stad dreigde een raam uit te breken en in Wenduine bij De Haan stond een balkon op instorten.

jve

In de Ambachtstraat waaide het bovenste deel van het dak van de Kringloopwinkel weg. Het gaat om een soort sierdak dat bovenop het effectieve dak gebouwd werd. De schade aan het dak is aanzienlijk. Uit veiligheidsoverwegingen werd de Ambachtstraat volledig afgesloten.

© jve

© jve

Nog in Blankenberge werd in de De Smet De Naeyerlaan alle verkeer stilgelegd voor een raam van een appartement op de vijfde verdieping dat dreigde uit te breken door de hevige wind. Het appartement bevond zich op de hoek van de Grote Markt en de De Smet De Naeyerlaan. Ook het kusttramverkeer lag daardoor stil. De brandweer kwam ter plaatse en beveiligde het raam.

© jve

In Wenduine bij De Haan stond er dan weer een balkon op instorten in de Jan Devosstraat. De glazen afsluiting van terras van een appartement op de derde verdieping moesten vastgebonden worden omdat ze dreigden naar beneden te storten. Een deel van het glas was al gebroken. De brandweer sloot de hele straat af.

© jve

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus