Passant die toevallig kettingzaag op zak heeft, springt in de bres bij stormschade in Leuven

Passant die toevallig kettingzaag op zak heeft, springt in de bres bij stormschade in Leuven

Foto: Photo News

Leuven -

De politie van Leuven heeft donderdagvoormiddag liefst tien ploegen de baan opgestuurd om de vele oproepen naar aanleiding van het stormweer te verwerken. En daarbij kregen de agenten hulp uit onverwachte hoek.

Er waren problemen door omgewaaide bomen in Ten Wijngaard, het Meesbergpad, de Martellekesweg, de Filosofenlaan, de Kriekenbergweg, op de Diestsesteenweg en de Naamsesteenweg. Op de Diestsesteenweg raakte een geparkeerde auto beschadigd. Op de Naamsesteenweg was één rijstrook versperd. Een toevallige passant die een kettingzaag bij zich had, zaagde de boom in stukken.

In de Boskantlaan ging een elektriciteitspaal tegen de grond. Een patrouille wist de paal aan de kant te schuiven.

WC

Op verschillende plaatsen was er schade aan daken en dakgoten. In het Wijveld waaide een dakkoepel weg. Op de Geldenaaksebaan kwamen enkele zonnepanelen op het dak los.

In de Egenhovenweg kwamen zinken platen van een flatgebouw los die door de wind op de speelplaats van de nabijgelegen lagere school terecht kwamen. De kinderen waren op dat ogenblik gelukkig allemaal binnen.

In de Spaarzaamheidsstraat en de Geldenaaksebaan waaiden werftoiletten omver. Gelukkig zat er in geen van beide gevallen iemand op het WC.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio