Vrouw (70) wordt onwel en botst met kusttram

Vrouw (70) wordt onwel en botst met kusttram

Foto: jve

Blankenberge -

Een aanrijding tussen een auto en een kusttram in de Jules De Troozlaan in Blankenberge veroorzaakte donderdag heel wat hinder voor tramreizigers.

Toen een vrouw (70) onwel werd in haar wagen, ging het mis. De vrouw reed in de richting van Zeebrugge en maakte plots een stuurbeweging naar links waardoor ze de voorbijrijdende kusttram raakte. Vervolgens werd ze door de botsing opnieuw naar rechts geslingerd waar ze tot stilstand kwam tegen een geparkeerde wagen. Beide wagens liepen materiële schade op, maar ook de tram kwam gehavend uit het ongeval. Onder het voertuig lagen verschillende brokstukken.

De MUG en ambulance kwamen ter plaatse en namen de vrouw uit voorzorg mee naar het ziekenhuis. Daar werd onderzoek gevoerd naar de reden waarom ze onwel werd. Zware lichamelijke verwondingen liep ze niet op. “Het tramverkeer tussen Wenduine Harendijke en Blankenberge Duinse Polders verliep tijdelijk over één tramspoor”, aldus Philip Denoyette, woordvoerder van de politie Blankenberge. “Daardoor liepen andere trams zo'n 20 à 30 minuten vertraging op. Het autoverkeer ondervond geen hinder.” In de loop van de vooravond werd het tramverkeer opnieuw vrijgegeven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees