Zwaar materiaal nodig om lange spar weg te halen, maar schade in regio valt al bij al mee

Bewoners zien hoge boom op huis vallen

De metershoge boom ging door het dak. Foto: rdb

Londerzeel -

De grootste stormschade in onze regio viel in Londerzeel te betreuren. Een metershoge boom ontwortelde volledig en stortte neer op het dak van een woning in de Topmolen. “We stonden net in de keuken naar buiten te kijken en zagen het gebeuren”, vertelt bewoner Jorn Adriaenssens.

“Ik denk dat de boom het niet gaat houden.” Zijn woorden waren amper koud of bewoner Jorn Adriaenssens zag samen met zijn vrouw hoe een hoge boom uit zijn tuin naar beneden kwam.

“We stonden allebei achteraan in de keuken naar buiten te kijken”, doet de man zijn verhaal. “Op dat moment was het hevig aan het waaien. Maar nooit had ik gedacht dat de boom het zou begeven. Hij brak zelfs niet af. Het ding ontwortelde helemaal en kwam op het dak terecht. Een knal hoorden we niet eens. Daardoor dacht ik eerst dat de boom op het dak van de buren was gevallen.”

Pas wanneer Adriaenssens de tuin in ging, zag hij het gevaarte helemaal over zijn eigen woonst liggen. De dikke stronk had daarbij een gat geslagen in het dak waar de kinderkamers zijn. De vier dochters waren op dat moment gelukkig niet in hun kamers. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon slechts een deel van de boom verwijderen. Voor de rest werd beroep gedaan op de zware machines van Sarens. “Ik heb de brief getekend waarin staat dat Sarens de boom moet komen verwijderen”, zegt burgemeester Nadia Sminate (N-VA).

“De brandweer heeft aan de huisbaas gezegd dat die zo snel mogelijk gekapt moeten worden. Daar ben ik opgelucht om. Ik wil niet meemaken dat die op het dak van de buren zouden vallen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio