De geluksvogel van de dag: vrouw met kinderwagen ontsnapt maar nét aan vallende boom

De geluksvogel van de dag: vrouw met kinderwagen ontsnapt maar nét aan vallende boom

Een Nederlandse vrouw en haar baby ontsnapten donderdagochtend op het nippertje aan een drama toen een boom plots omwaaide door de zware storm in het Nederlandse Horst. In zijn val verwoeste de boom ook het dak van een nabijgelegen café, maar ook de dakpannen misten de vrouw op een haar na.

Een beveiligingscamera van een restaurant op het Wilhelminaplein - waar de vrouw de nachtmerrie beleefde - filmde het dramatische incident. Op de beelden is te zien hoe de boom zijn strijd tegen de hevige rukwinden plots verliest en nét niet omvalt op de vrouw, die op dat moment passeert met haar kinderwagen. Het café dat wel door de boom werd geraakt, liep heel wat schade op, maar gelukkig kwamen de dakpannen niet op de vrouw of haar baby terecht.

In Horst - een stad in Nederlands Limburg - gold donderdag net zoals in Vlaanderen een code oranje. Omgevallen bomen zorgden voor heel wat schade, het treinverkeer werd verstoord en veel mensen bereikten nooit hun bestemming. De storm in Limburg was in de namiddag voorbij, maar volgens de Nederlandse media zal de avondspits zeker nog de gevolgen van de felle rukwinden ondervinden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees