Rukwinden vernielen garages van restaurant Bistro Novo

Rukwinden vernielen garages van restaurant Bistro Novo

Geoffrey Leenknecht van Bistro Novo toont de ravage die de storm aanrichtte. Foto: sbr

Roeselare -

In de hulpverleningszone Midwest was het donderdag alle hens aan dek door het stormweer. De brandweer kreeg 51 oproepen. De ergste schade was bij Bistro Novo in Roeselare, waar een omgevallen muur twee garages vernielde.

In de noodcentrale in Brugge kwamen gistermorgen zo'n 120 oproepen per uur binnen. Vooral aan de kust hield de wind lelijk huis, maar ook in onze regio waren er tientallen meldingen. “Het ging vooral om omgewaaide bomen”, klinkt het bij de brandweerzone Midwest.

Tegen de middag waren er al 51 oproepen verspreid over heel de regio. Er werden vooral omgewaaide bomen en schade aan daken gemeld. In de Brugsesteenweg in Roeselare was er een probleem met het dak van de Hubo en in Ruiselede brak een vrouw haar heup toen ze een afsluiting wilde verstevigen.

Goed voor sloop

De grootste schade deed zich voor bij restaurant Bistro Novo in de Cichoreistraat. Een muur van de buren waaide er om en beschadigde de twee garages van het restaurant. “Ik was rond 9.15 uur bezig in de keuken toen ik gerommel hoorde”, zegt Geoffrey Leenknecht, die samen met Francis Hautekiet het restaurant runt. “Ik ging buiten kijken en toen bleek dat de muur van de buren was ingestort.”

De bakstenen vielen op twee garages. Die dreigden in te storten. “Nog amper één baksteen hield het dak omhoog. De brandweer kwam het dak stutten en winddicht maken met een zeil”, vertelt Leenknecht. Hij kon nog een wagen in veiligheid brengen, die in een van de garages stond. Die liep geen schade op. In de andere garage stond gerief voor het restaurant: frigo's, meubilair, porselein. “Of dat beschadigd is, moeten we nog bekijken. De garages zullen in ieder geval gesloopt moeten worden. Aan ons restaurant is gelukkig geen schade”, besluit Leenknecht.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio