Schepen Peter De Witte stapt uit politiek

Schepen Peter De Witte stapt uit politiek

Peter De Witte verlaat de politiek. Foto: ies

Lokeren -

Schepen van Financiën en Economie Peter De Witte (Open VLD) zal eind dit jaar geen kandidaat meer zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De Witte zetelt sinds 2007 in het schepencollege en wil meer tijd steken in zijn tandartsenpraktijk en meer ruimte maken in zijn privéleven. Hij blijft nog tot eind dit jaar schepen. Onder zijn beleid daalde de aanvullende gemeentebelasting de voorbije twaalf jaar van 8,5 naar 7%.

“Bovendien zijn we bijna schuldenvrij. De schuld per inwoner bedraagt in onze stad amper 193 euro tegenover het Vlaamse gemiddelde van 921 euro”, aldus De Witte die ook wijst op de vele investeringen die er gebeurden. “Die hebben geresulteerd in een aangroei aan jonge gezinnen en tweeverdieners. Het gemiddelde inkomen van de Lokeraar is gestegen”, aldus nog Peter De Witte.

“Dankzij schepen De Witte is onze stad op financieel vlak gezonder dan ooit. De volgende bestuursploeg zal een mooie nalatenschap aantreffen”, beamen burgemeester Filip Anthuenis en Open VLD-voorzitter Stefan Walgraeve.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio