Gewezen profvoetballer riskeert drie jaar cel voor bezit van maar liefst 58 kilo cannabis

Roeselare -

Ex-speler van KSV Roeselare, Jean François Mbuba (25), riskeert in beroep drie jaar cel voor het bezit van 58 kilogram drugs. De profvoetballer, die nu aan de slag is bij RWDM in 2C, kreeg in eerste aanleg een celstraf van acht maanden met uitstel.

In april vorig jaar werd de 35-jarige Eddy D. uit Roubaix in Roeselare op heterdaad betrapt met 58 kilo cannabis in zijn autokoffer. De arrestatie volgde nadat de politie op camerabeelden had gezien dat hij de drugs uit een garagebox had gehaald. Die garage werd gehuurd door Mbuba en zijn toenmalige vriendin Imane A.

Zij vroeg aan D. een vriendendienst. Door een diefstal van de drugs te ensceneren, wilde ze wraak nemen voor de ontrouw van de voetballer. Mbuba ontkende dat de 58 kilo cannabis van hem was. “Dit gaat hier om 580.000 dosissen cannabis ter waarde van een half miljoen euro. 58 kilo? Daar kan je toch niet naast kijken! Bovendien stinkt dat gelijk de pest. Ik geloof dus niet dat jij niet wist dat de drugs in die box lagen”, zei de procureur-generaal.

Voor Mbuba vorderde hij drie jaar met uitstel, net als voor zijn ex. Voor Eddy D., die al een gevuld strafblad heeft, vorderde hij drie jaar effectief. De voetballer blijft volhouden van niks te weten. “Hij leeft voor zijn sport, hij heeft hier niks mee te maken. Zijn ex wou hem enkel een loer draaien. Hij zag een transfer naar een ploeg in eersteklasse aan hem voorbijgaan toen deze zaak aan het licht kwam”, zei zijn advocaat. Uitspraak op 28 februari.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio