Wielrennen Elite Ploegstage Sport Vlaanderen-Baloise - Derde keer goede keer voor gemotiveerde Kenneth Van Rooy

“Seizoen geslaagd als ik gezond blijf”

“Seizoen geslaagd als ik gezond blijf”

Kenneth Van Rooy: “Dit jaar moet ik sneller eens nee durven zeggen.” Foto: © Getty Images

Aarschot -

Kenneth Van Rooy, die van Arendonk naar Aarschot verkaste, begint aan zijn derde seizoen bij de ploeg van ploegmanager Christophe Sercu. Vorig jaar nam Van Rooy te veel hooi op de vork en daar leerde hij van.

Na drie dagen stevig trainingswerk aan de Costa Blanca kregen de renners van Sport Vlaanderen-Baloise woensdag een dag recuperatie. Rust roest en dus gooiden de renners toch even de benen los. Sommigen reden heen en terug naar Benidorm. Anderen beperkten zich tot een toertje in de buurt van Calpe. Na de middag genoten de renners met volle teugen van de zonnestralen. Op een zonovergoten terras schoof Kenneth Van Rooy aan tafel.

“Wat een verschil met vorig jaar”, zegt Van Rooy. “Toen had het hier gesneeuwd en moesten we voor een training uitwijken naar de streek rond Valencia. Deze keer konden we in optimale omstandigheden ons ding doen. Dinsdag zat ik 6 uur en 15’ op de fiets. Met de groep van de klimmers bedwongen we verschillende hellingen. Het gevoel is goed, zo goed zelfs dat ik er na de groepstraining nog een uurtje bij heb gedaan.”

Van Rooy hoopt eindelijk op wat meeval.

“Het eerste seizoen bij deze ploeg was een langgerekt miserieverhaal. Gelukkig hebben we die bladzijde omgeslagen. Vorig seizoen was de wil om te presteren zeer groot. De honger was niet te stillen en dus nam ik te veel hooi op de vork. Van het Vlaamse voorjaar reed ik bijna alles. E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen was van het goede te veel. De eerste twee topwedstrijden maakte ik vol. Na de tweede passage over de Oude Kwaremont doofde de kaars in de Ronde. Dit jaar moet ik sneller eens nee durven zeggen. Ik voelde dat na de Ronde het vet van de soep was, maar toch reed ik in de Amstel Gold Race nog 210 km met de neus in de wind. Niet verstandig, maar het was sterker dan mezelf. In Luik-Bastenaken-Luik stak kniepijn de kop op. Gedwongen rust volgde en dat was nodig.”

“Mijn seizoen begint in Mallorca waar ik drie van de vier wedstrijden ga rijden. Daarna rijd ik de Ronde van Valencia en Murcia of Almeria. Of ik er in het Vlaamse openingsweekend zal bij zijn, is nog niet zeker. De inspanningstesten zijn goed, maar ik wacht af hoe de conditie evolueert tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen. Wanneer het er echt om gaat, wil ik top zijn. Dit seizoen zal voor mij geslaagd zijn als ik gezond blijf. Ik heb er alles aangedaan om goed te zijn en zal me niets kunnen verwijten indien de resultaten tegenvallen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio