Nieuwe ‘Thuis’-acteur pendelt tussen Tsjechië en Antwerpen voor soap

Nieuwe ‘Thuis’-acteur pendelt tussen Tsjechië en Antwerpen voor soap

Maarten Bosmans speelt Twan in ‘Thuis’. Foto: BLG

Met Maarten Bosmans(40) heeft Thuis er een nieuw gezicht bij. De acteur, bekend van Flikken en Loslopend Wild & Gevogelte, staat al enkele maanden op de set als Twan.

Dat personage kwam deze week in beeld toen de pas bevallen ­Mayra (Muriël Bats) ­besloot haar vergiftigde baby om te wisselen met het dochtertje van Twan en Nuria (Joke Sluydts). “Op een dag belden de makers me om te vragen of ik Twan wilde spelen”, vertelt Bosmans. “Daarna is het snel gegaan. Ik heb al in een pak series meegespeeld, maar een soap was onbekend terrein voor mij.”

Voor zijn rol in Thuis pendelt Bosmans al een hele poos over en weer naar Tsjechië. “Dat heb ik te danken aan mijn ‘exotische’ echtgenote Zuzana”, lacht hij. “Ook twee van mijn drie kinderen (die twee en één jaar zijn, Maarten heeft nog een dochter met actrice Nele Goossens, nvdr.) wonen er. Ik moet dus veel op en af reizen. Echt wonen doe ik er niet. Ik heb nog steeds mijn huis in Antwerpen. Een vriend verklaarde me al vaak voor gek. Maar dat reizen valt mee, hoor. Als ik ’s ochtends om 9 uur in Brussel moet zijn, vertrek ik in Tsjechië om 5 uur. Ik zit maar een uurtje op het vliegtuig. Het zou andere koek zijn mocht ik uit pakweg Portugal komen. Natuurlijk kruipen al die verplaatsingen in de kleren. Maar mocht het morgen stoppen, zou ik het zeker missen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees