Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Amper één jaar koksschool gevolgd, maar deze Vlaamse zit nu al in het WK-team voor culinair toptalent

Amper één jaar koksschool gevolgd, maar deze Vlaamse zit nu al in het WK-team voor culinair toptalent

Ines Marzougui: “Ik droom van een eigen restaurant in Gent. Culinair is het híér aan het gebeuren.” Foto: Foto Kurt

Gent -

750 kandidaten waren er, maar slechts acht plekken voor de ‘culinaire Rode Duivels’. Acht supertalenten mogen eind dit jaar deelnemen aan de Young Chefs Culinary World Cup, het wereldkampioenschap voor pas afgestudeerde of nog studerende koks. Eén supertalent komt uit Gent: Ines Marzougui. “Ik heb maar één jaar koksopleiding gevolgd. Maar passie is mijn grootste talent.”

Eigenlijk had ze andere ambities. Ines Marzougui (21) studeerde beeldende kunst op de academie in Brugge. Toen ze dat diploma had, wou ze iets anders en ging ze event management studeren in Gent. Maar ...

Het beste van Enkel voor abonnees