Francken waarschuwt voor “veldslag op snelwegparkings”

Francken waarschuwt voor “veldslag op snelwegparkings”

Foto: Bart Dewaele

“We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zoniet zal er een echte veldslag op onze snelwegparkings ontstaan”, zo reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op de aanval van transmigranten op de politie in Groot-Bijgaarden.

Dat een grote groep transmigranten, naar schatting een veertigtal, afgelopen nacht eenpatrouille van de federale wegpolitie heeft aangevallen, kan voor staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken niet door de beugel.

Volgens Francken gaat het om dezelfde illegale migranten die overdag rondhangen in de buurt van Brussel-Noord. “Overdag in en rond het Noordstation/Maximiliaanpark, ‘s nachts in een rond onze snelwegparkings op zoek naar een truck om in te klimmen”, zegt hij.

De staatssecretaris benadrukt dat er ook aan de vrachtwagenchauffeurs moet worden gedacht. “Dit zijn vaak ook ‘migranten’, maar dan wel hardwerkende, legale arbeidsmigranten. Daar hoor ik de linkse oppositie en vakbonden nooit over. Maar betogen voor mijn ontslag, dat kunnen ze als de beste”, sneert hij.

De oplossing volgens Francken? Blijven acties voeren en illegalen terugsturen. Anders zal er een echte veldslag op onze snelwegparkings ontstaan.”

Afgelopen nacht vielen transmigranten zes agenten van de federale wegpolitie aan met stokken en staven toen die een controle hielen op de snelwegparking langs de E40 in Groot-Bijgaarden. De agenten werden omsingeld en aangevallen. Pas nadat een van de agenten een waarschuwingsschot in de lucht had gelost, namen de migranten de vlucht. Zestien werden er uiteindelijk opgepakt.

Jambon reageert streng

Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) reageert streng op de feiten. Hij postte op Twitter dat de veiligheidsdiensten streng zullen blijven optreden tegen illegale migratie en mensensmokkel.

Corrigeer

MEER NIEUWS