Stad van de Muur wil zich profileren in aanloop naar Tour de France

Uiteraard speelt ook de Muur een prominente rol in de clip. Foto: PN

Geraardsbergen -

Geraardsbergen in al zijn pracht en verscheidenheid in beeld brengen, dat was de missie van regisseur Dirk Van De Catsyne bij het draaien van de City Clip. De promovideo wordt een van de speerpunten van de viering van 950 jaar Geraardsbergen.

Geraardsbergenaar Dirk Van De Catsyne is een regisseur die ook internationaal zijn sporen al heeft verdiend. “Vroeger werkte ik meestal voor televisie maar momenteel draai ik als regisseur vooral video’s en maak ik opnames en uitzendingen van evenementen en shows. Dat doe ik inderdaad niet alleen in België maar ook in andere landen”, vertelt Van De Catsyne.

“Ik deed al regiewerk voor Eurovisiesongfestival en ik verzorg ook de regie van de Rose D’Or 2018 in Berlijn. Daar worden de beste internationale amusementsprogramma’s gelauwerd.”

Tof maar intens

Van De Catsyne vergeet intussen zijn thuishaven Geraardsbergen niet. Hij is al 25 jaar bezieler en voorzitter van Showproject, de vereniging voor dans, zang en toneel en een kweekvijver van talent.

Van De Catsyne regisseerde in 2013 het totaalspektakel Muur & Mythe, dat met muziek, projecties en vuurwerk voor magie zorgde op de Oudenberg. En voor de City Clip, de nieuwe promovideo voor de stad, deed het stadsbestuur opnieuw een beroep op de regisseur van eigen bodem.

“Het was een toffe maar intense ervaring in mijn eigen stad”, klinkt het. “Ik weet uiteraard wat belangrijk is in Geraardsbergen, en ik weet ook wat aanslaat in het buitenland om een stad te promoten. We kozen voor een korte clip met flitsende beelden en schakelden daarvoor ook een drone in.”

Sterke eindscène

Van De Catsyne spendeerde zeven draaidagen aan de opnames en verzamelde zo maar liefst negentien uren filmmateriaal. Die versneed hij tot een video van 2,5 minuten. Een kort maar krachtig filmpje dus, maar wel met een sterke eindscène waarbij een drone het kermisvuurwerk boven de stad in beeld brengt.

“In onze nieuwe City Clip tonen we Geraardsbergen zoals je de stad nog nooit eerder zag”, stelt Kristin Vangeyte (Open VLD), schepen van Stadspromotie. De clip past in de viering van 950 jaar Geraardsbergen en moet de stad in binnen- en buitenland promoten.

De video kan ook als uithangbord dienen voor de doortocht van de Tour de France in 2019.

INFO

City Clip te bekijken op www.visitgeraardsbergen.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio