Frank is inwoner van het jaar, en hij woont niet eens in de stad

Tienen / Lubbeek -

In de Manege in Tienen reikte de stadsblog TienenTroef de eerste Tiense Troeven uit. Dat zijn prijzen die personen of verenigingen in de bloemetjes zetten voor hun opmerkelijke bijdragen in de suikerstad. Opmerkelijk: de Tienenaar van het jaar woont niet in Tienen.

De Manege op het Sint-Jorisplein was het decor voor een feestavond. Ronde tafels waar het Tiens bier rijkelijk vloeide, optredens van circusartiesten en de uiteindelijk prijsuitreiking waren de ingrediënten voor een geslaagde avond. De formule was simpel. “Tienenaars konden mensen nomineren in een bepaalde categorie”, aldus hoofdredacteur Alain Van Den Broecke. “De redactie van TienenTroef reduceerde het grote aantal kandidaten uiteindelijk tot een drietal. Daarop kon er dan opnieuw massaal gestemd worden en de winnaar ging aan de haal met de begeerde trofee. Heel ons team heeft enorm hard gewerkt om de gala-avond op zo'n manier te kunnen laten plaatsvinden.” Op de avond zelf werd alles aan elkaar gepraat door geboren en getogen Tienenaar An Jordens.

Frank is inwoner van het jaar, en hij woont niet eens in de stad
Foto: mmv

De eerste vijf personen en verenigingen die in de prijzen vielen waren Opgewektienen voor beste vereniging, Liesbeth Vanderloock voor beste collega, wijkcomité Kapucijnenplein voor beste buurt, Mark Hanssens werd bekroond tot beste vrijwilliger en de 3L Buurtkantine van Lisa Marie Vrancken was start-up van het jaar. Eerst vielen nog Ann Cornelis als beste buurvrouw, Jaak Villeneuve als beste kunstenaar, Muriël Jacobs als glimlach van het jaar en Piso City Run als beste evenement in de prijzen. De prijs voor Tienenaar van het jaar werd uitgereikt door de Ideale Wereld en ging naar Frank Geurts uit Lubbeek, de man die quasi elke ochtend het stationsplein van Tienen met zijn zilverkleurige foodtruck kleurt. “Ik heb nooit meer dan drie jaar op dezelfde plaats gewerkt”, vertelde Frank Geurts. “Het eerste jaar kwam ik in een stramien terecht, het tweede ontwikkelde ik ambities en het derde jaar frustreerde ik mijn bazen. Dan was het weer tijd voor iets anders. Toen heb ik de stap gezet om zelfstandige te worden en die heb ik mij nog helemaal niet beklaagd. Met Foo zie ik elke dag zoveel mensen die ik blij kan maken met wat ik verkoop.”

Corsari Award

De laatste prijs van de avond, genoemd naar rasechte Tienenaar Tony Corsari, werd door de redactie van de stadsblog uitgereikt, dus zonder dat er op gestemd kon worden. Het is een lifetime achievementaward die voor deze eerste editie posthuum werd gegeven aan Guy Puyneers, een van de pijlers van de Tiense Straatmuzikanten. De prijs werd door zijn vrouw en kinderen in ontvangst genomen onder muzikale begeleiding van Guy's Bitches.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees