Na vier maanden heeft Anzegem opnieuw een burgemeester: “Ik doe dit voor Claude”

Gino Devogelaere legde vrijdag de eed af bij gouverneur Carl Decaluwé. Foto: mvn

Anzegem -

Gino Devogelaere heeft vrijdagmiddag de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Anzegem. Daarmee heeft de gemeente een nieuwe burgervader na de plotse dood van Claude Van Marcke exact vier maanden geleden.

Claude Van Marcke (Samenéén) overleed exact vier maanden geleden totaal onverwacht na een medische routine ingreep. Anzegem was in diepe rouw. Claude was tijdens zijn burgemeesterschap sterk gegroeid en werd zeer populair in de gemeente. Niemand die er aan twijfelde dat hij na de verkiezingen van dit jaar zichzelf zou opvolgen. Maar op 20 september bereikte Anzegem tragisch nieuws, hun burgemeester was overleden. Sinds vrijdag is er een nieuwe burgemeester, Gino Devogelaere (Samenéén) legde in Brugge de eed af in de handen van de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé.

Nieuwe schepen

“Ik heb hier een zeer dubbel gevoel bij”, zegt Gino. “Het was nooit de bedoeling om burgemeester te worden. Claude was zeer populair geworden en werd voor iedereen geapprecieerd als burgervader. Hij legde een feilloos parcours af. Dat hij herkozen zou worden lag voor mij voor de hand. Voor mij was hij naast een collega ook een goede vriend, een kameraad. We hebben veel problemen opgelost, maar ook veel plezier gehad. Ik denk nog elke dag aan hem. Telkens ik naar het gemeentehuis ga, zie ik hem zitten aan zijn bureau. Nee, het is niet gemakkelijk, het is zeker geen feestmoment. We moeten voort doen, ik doe dit voor hem. Ik wil burgemeester zijn voor iedereen, net zoals hij dat was. En ik weet dat het niet eenvoudig zal zijn, er verandert momenteel veel in Anzegem. Maar ik zal mijn uiterste best doen, dat ben ik Claude verschuldigd.”

In de marge werd bekend dat Willy Demeulemeester uit Vichte Gino Devogelaere opvolgt als schepen. “Hij zal dinsdag op de gemeenteraad de eed afleggen” vervolgt Gino. “In het schepencollege van woensdag zullen we dan de bevoegdheden verdelen, vandaag is daar nog niks over beslist. De verdeling zal gebeuren met alle schepenen erbij.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio