Burgemeester laat kraakpand dichtmaken om overlast een halt toe te roepen

Burgemeester laat kraakpand dichtmaken om overlast een halt toe te roepen

Het pand werd afgesloten, zodat de krakers er niet meer in kunnen. Foto: sdi

Ingelmunster -

Een leegstaand pand in de Kortrijkstraat was de burgemeester al een tijdje een doorn in het oog. Hij liet het pand dichtmaken om verdere overlast te vermijden.

Burgemeester Kurt Windels (De Brug) liet donderdag een leegstaande woning in de Kortrijkstraat dichttimmeren door de gemeentelijke diensten.

Het pand was al langere tijd doelwit van krakers. Hun aanwezigheid veroorzaakte overlast. Daarom greep Windels in. “In de gemeentewet staat een artikel dat de burgemeester ook verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid. Op basis daarvan heb ik die bestuurlijke maatregel genomen en het pand hermetisch laten afsluiten”, legt de burgemeester zijn interventie uit.

Nachtlawaai en vechtpartij

Er zijn nog leegstaande panden waar zich af en toe krakers ophouden, maar die zijn meestal meer afgelegen. “Dit pand maakt deel uit van een huizenrij en de krakers veroorzaakten hier best veel overlast. Er was sprake van nachtlawaai en er ontstond al eens een vechtpartij ...”

De overlast was ook gekoppeld aan een drugsproblematiek. “Er vertoefden in het verleden een zestal bewoners. Nu waren er nog twee krakers aanwezig. De buren konden soms niet slapen. Zij zijn opgelucht”, zegt Windels.

De verzegeling moet in de gemeenteraad van aanstaande dinsdag nog bekrachtigd worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio