100 dagen in Roeselare heeft succesformule nog niet gevonden

Marie en Emma vonden het top. Foto: sbr

Roeselare -

Stad en politie spreken van rustige 100 dagen, maar toch was er sprake van vandalisme. De opkomst voor het ochtendfeest was matig, steeds meer jongeren vieren de 100 dagen elders.

De politie en de stad spreken van een zeer rustige 100 dagen, maar de gevels verraden iets anders. Stoepen, gevels en verlichtingstegels aan Peegie werden beklad. Op de gevel van het Klein Seminarie staan schunnige teksten. “Maar wij hebben geen meldingen gehad”, zegt Carl Vyncke van de politiezone RIHO. “Voor ons was het een rustige 100 dagen, met uitzondering van een dronkaard en een café dat te lang open bleef, maar dat heb je in het weekend ook.”

100 dagen in Roeselare heeft succesformule nog niet gevonden
De gevel van het Klein Seminarie werd besmeurd. Foto: STEFAAN BEEL

“Het is plezant zo”

En de jongeren? Marie Borgonie en Emma Pannecoucke van het Barnum vonden het alvast “bèresjiek”. “Wij vinden het absoluut niet jammer dat de fuif op vrijdag er niet meer is, want we zouden te moe zijn. Het is plezant zo.”

Toch geeft Rikki Jong van de Jeugddienst toe dat ze de gouden formule nog niet gevonden hebben. “Het is nog altijd niet zoals de jongeren willen. Zij zouden het liefst een fuif hebben van donderdagavond tot vrijdagochtend. Ook de scholen zelf waren niet echt voorstander van de nieuwe formule. We zullen zien voor volgend jaar.”

100 dagen in Roeselare heeft succesformule nog niet gevonden
Veel zesdejaars kwamen niet naar het ochtendfeest en vierden elders. Foto: STEFAAN BEEL

Danny Wyffels van politiezone RIHO merkt een verschuiving. “Hier op het Polenplein is het niet druk. Veel jongeren zitten in de jeugdlokalen in Rumbeke en ook een hele groep op het industrieterrein van Beveren, waar een van de vaders een bedrijf heeft”, zegt hij. “Ze mogen daar doen wat ze willen, kunnen daar slapen en worden niet gestoord door enkelingen die amok maken.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio