Koop een ticket en krijg een diamant van 600 euro: “We willen eens zot doen”

Jo De Graeve en Karolien Reyntens (r.) van G-Huis mogen van juwelier Purdey Van Ruyskensvelde (m.) een diamant weggeven. Met het blote oog is die niet van goedkoop zirkoon te onderscheiden. Foto: lvi

Gent / Melle -

Wie een ticket koopt voor de gala-avond van café G-Huis, krijgt er een steentje bij. En je hebt 0,2 procent kans dat dat een echte diamant is. De plaatselijke juwelier krijgt de komende weken 500 gelukszoekers over de vloer.

Waarom een doodgewoon kaartje maken voor een gala-avond, dachten Jo De Graeve en Karolien Reyntens van G-Huis. De Graeve staat vijftien jaar achter de tapkraan in het café op de Vogelhoek en wil dat in stijl vieren. “Als je vijftien jaar bestaat, vier je je kristallen jubileum”, vertelt hij. “En tickets zouden te simpel zijn voor ons”, zegt Reyntens lachend.

Wie voor 15 euro een ticket koopt voor Gala Night, krijgt er dus een edelsteen bij. Of zo lijkt het althans. Bij de vijfhonderd tickets zitten 499 kristallen (zirkonen) ter waarde van 2 euro, maar ook één echte diamant, die 600 euro waard is.

Hardheid meten

Bij juwelier Van Ruyskensvelde, op Merelbekestationplein, kan je laten testen of je de hoofdvogel hebt afgeschoten. “Met het blote oog valt het verschil niet te zien”, zegt Purdey Van Ruyskensvelde. “Ik ga alle stenen testen met een apparaat dat de hardheid meet.” Ze demonstreert de techniek, en jawel: bij de diamant biept het apparaat en geeft het de correcte hardheid aan. Wanneer Van Ruyskensvelde de kristallen scant, blijft het stil.

Alleen de juwelier weet bij welk ticket de diamant zit. “We willen het zelf niet weten, maar dankzij Purdey hebben we toch een dubbelcheck, voor het geval de winnaar niet op de gala-avond zou zijn”, zegt Jo De Graeve.

Juwelier Van Ruyskensvelde schenkt de diamant. De organisatoren willen de winnaar pas op de gala-avond zelf bekendmaken. “Wat als het vroeger uitlekt? Dan is dat maar zo. We willen gewoon eens zot doen”, zeggen De Graeve en Reyntens lachend.

INFO

Gala-avond op zaterdag 10 maart in cc Gildenhuis, Merelbekestraat 99. Tickets zijn vanaf maandag te koop in G-Huis, het café ernaast.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees