VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - Karsten Delrue FC Gullegem

“Werkloos in match die ik niet wilde missen”

“Werkloos in match die ik niet wilde missen”

Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem trekt vanavond naar Ingelmunster voor de derby tegen Mandel United. In de heenmatch maakte Gullegem nog brandhout (4-0) van de fusieploeg.

“Onze beste match ooit”, blikt Karsten Delrue na terug. “Mandel begon als titelfavoriet aan het seizoen en zette met een zes op zes die voorspelling kracht bij. Vooraf gaf niemand ons een schijn van kans, maar toch blikten we de fusieploeg in met ruime cijfers. In Ingelmunster zal het niet zo'n vaart lopen, zeker niet omdat Mandel ons graag de rekening zal willen presenteren voor hun nederlaag tegen Westhoek. Jammer dat ik de wedstrijd van achter de omheining zal moeten meemaken, want vorige zondag pakte ik mijn derde geel. Toen de scheidsrechter die gele kaart toonde, werd het even zwart voor mijn ogen. Precies in de match dat ik voor geen geld van de wereld wilde missen, moet ik werkloos toekijken.”

Na meerdere jaren aan de slag te zijn geweest bij Gullegem, koos Delrue vorig seizoen voor FC Izegem. Meestappen in de fusie zag hij niet zitten en daarom keerde hij terug naar de schaapstal. Of hij ook volgend seizoen de rood-witte trui draagt, is nog niet zeker. “Ik moet er nog even over nadenken”, zegt Delrue. “Enkele eersteprovincialers trekken hard aan mijn mouw. Ik kan het niveau nog aan, maar ik weet dat ik geen tien jaar meer zal voetballen. Een mooie aanbieding kan ik niet zomaar naast mij neerleggen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio