Zijn roekeloos rijgedrag kostte het leven aan zijn beste vriend (19) en komt hem nu ook duur te staan

Nasser B. (rechts) in de politierechtbank. Naast hem Nacer B., een andere inzittende, die tijdens het proces ook werd gehoord. Foto: bfs

Sint-Niklaas / Lokeren -

Nasser B. uit Lokeren is veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor een auto-ongeval dat het leven kostte aan zijn beste vriend. Volgens politierechter Peter D'Hondt lagen roekeloos rijgedrag en onaangepaste snelheid aan de basis van de crash.

De feiten waarvoor Nasser B. (22) zich moest verantwoorden gebeurden op de avond van 22 mei 2016. Hij zat achter het stuur van zijn Ford Focus toen die in de Karrestraat uit de bocht ging. De auto knalde op een Mercedes die uit de andere richting kwam en ging over de kop.

Yassine Ilboujddini (19), een student Handel van de Broederschool in Sint-Niklaas die achteraan op de passagiersbank zat, was op slag dood. Hij droeg op het moment van de crash zijn veiligheidsgordel niet. De andere inzittenden werden gewond, maar verkeerden niet in levensgevaar.

Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek dat Nasser B. op het moment van het ongeval met een snelheid van 80 à 90 kilometer per uur reed op een plaats waar maar 50 kilometer per uur was toegelaten. Op de baan, die glad lag door de hevige regen, werd een slipspoor van zo'n honderd meter aangetroffen van de Ford van B. Een laatste opmerkelijke vaststelling was dat de handrem in de auto werd opgetrokken, nog voor de botsing met de tegenligger.

Handrem opgetrokken

“Het is niet duidelijk of de handrem werd opgetrokken in een poging om snelheid te minderen, dan wel om de wagen in de bocht bewust te laten slippen”, oordeelde politierechter Peter D'Hondt in zijn vonnis. “Nasser B. verklaarde zelf dat ze vlak voor het ongeval ‘plezier’ aan het maken waren in de wagen. Toch is er geen bewijs dat de handrem werd opgetrokken om de auto te laten driften.”

Nasser B. werd veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft met uitstel, een rijverbod van vier jaar, een geldboete van 3.000 euro en alle proeven.

“De oorzaak van dit ongeval is te zoeken in het roekeloze rijgedrag en de onaangepaste snelheid van de chauffeur”, luidde het besluit van Peter D'Hondt.

Nasser B. had zich tijdens de behandeling van de zaak meermaals geëxcuseerd. “Yassine was mijn beste vriend. Er gaat geen dag voorbij of ik denk aan hem. Ik besef dat ik een grote verantwoordelijkheid draag.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees