Familieleden proberen man (89) te vermoorden met xtc in pudding

Pepingen -

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is vrijdag het proces ingeleid over de moord op de 89-jarige Robert Paridaens, in november 2013. Drie familieleden van de man, een schoonzoon, een kleindochter en haar echtgenoot, vergiftigden de tachtiger toen met een overdosis xtc, gemengd in een portie vanillepudding.

De dood van Robert Paridaens werd eerst als een natuurlijk overlijden beschouwd, maar in de weken en maanden na het overlijden waren er aanhoudende geruchten dat er meer aan de hand was en dat er onder meer sprake was van een ruzie tussen de overleden bejaarde en diens schoonzoon over een erfeniskwestie. Het parket Halle-Vilvoorde opende daarop een gerechtelijk onderzoek en liet alsnog een autopsie en een toxicologisch onderzoek uitvoeren. Daaruit bleek dat de tachtiger overleden was aan de gevolgen van een overdosis xtc.

Schoonzoon Oscar D.V.(67), kleindochter Christa D.V. (43) en haar echtgenoot Johnny N. (47) werden opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst. De drie legden bekentenissen af en beweerden dat ze de tachtiger om het leven brachten omdat hij een onhebbelijke man was geworden. Maar er wordt vermoed dat het drietal het voornamelijk op de erfenis van de tachtiger gemunt had. Robert Paridaens had een succesvol transportbedrijf uitgebouwd. Dat werd later door schoonzoon Oscar D.V. voortgezet, maar de bejaarde man had sinds enige tijd een relatie met een 75-jarige vrouw en de drie verdachten vonden dat hij teveel geld aan die relatie uitgaf.

De schoonzoon is intussen zelf overleden zodat enkel nog de kleindochter en haar echtgenoot terechtstaan.

Op 23 en 30 maart zal de rechtbank 11 getuigen horen, op 8 juni vinden de pleidooien plaats.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio