Van Lochristi naar Antwerpen, Parijs… en misschien Miami

Aram defileert in Parijse Lido voor “Top Model Belgium”

Foto: ingezonden foto

Lochristi - Aram De Rudder (18) uit de Watersniphof ziet morgen zondag een droom in vervulling gaan: de jeugdtrainer en speler bij de A-beloften van SK Lochristi defileert dan samen met dertig andere jongens en een horde minstens even knappe meisjes in de finale van “Top Model Belgium”, voor 1150 mensen in het prestigieuze Lido in Parijs. De inzet ? Een ticket voor een droomreis mét fotoshoot in Miami.

We kennen hem als een rustige, vlotte kerel, maar toen we Aram vrijdagavond belden in zijn hotel in Mons, gaf hij toe al wat last te hebben van de stress. Een mens zou voor minder, want een defilé – eigenlijk drie optredens, eens in ‘koppel’ met de meisjes uit de categorie ‘top boys en girls’, eens afzonderlijk in ondergoed, en dan nog eens afwisselend met een jongens- meisjes combinatie – in het Lido is natuurlijk geen gezondheidswandelingetje rond het voetbalveld in de Bosdreef.

Diner op de Seine

"We moeten morgen (vandaag zaterdag dus, nvdr.) al om zeven uur ‘s ochtends in Mons zijn, dus het was een beetje gek om in het holst van de nacht naar hier te vertrekken", vertelt de modebewuste Lochristinaar die zich in april in Antwerpen al plaatste voor de Belgische finale. "Dan gaat het met de bus naar Parijs, waar ons een lange dag van repetities wacht. Zaterdagavond genieten we van een prachtig viergangendiner op een van de Bateaux Mouches op de Seine. We verblijven in het Novotel in de buurt van het Lido. Zondag begint onze dag al om zeven uur, met de laatste voorbereidingen en een bezoek aan de kappers en aan de kleedsters. Het eigenlijke defilé met als thema ‘La Vie en Rose’ begint al om een uur 's middags."

Fans

Aram treedt aan in een van de vijf competities, de categorie 14-24 jaar binnen de lengte van 1,80 meter en meer. "Per categorie is er uiteindelijk maar één winnaar die naar Miami afreist, maar je kan natuurlijk opgemerkt worden door vertegenwoordigers van modeagentschappen van over de hele wereld die in groten getale in het Lido aanwezig zijn", klinkt het. De knappe kerel uit de Vogelwijk heeft een delegatie van een tiental fans mee uit Lochristi, waaronder natuurlijk zijn ma en zijn pa, mijn oma en haar partner en ook Arams beste vriendin 'van bij de geboorte'. "En ze hebben goede plaatsen in de zaal”, voegt hij er trots aan toe.

Publieksprijs

In de “Top Model Belgium”-competitie valt er natuurlijk ook een publieksprijs te winnen. “We kregen de voorbije dagen geregeld updates van de stand en momenteel sta ik op de vijfde plaats. Dat moet natuurlijk nog beter, want ook dit is een mooie kans om je als model in de kijker te werken”, zegt hij. “Lezers van Lochristi Blogt kunnen mij tot en met zondagnamiddag nog een duwtje in de rug geven door TMB103 te sms’en naar het nummer 3565.” 
 
Wie Aram op de internationale modescène aan het werk wil zien en zondag geen ommetje maakt langs het Lido, moet even geduld oefenen. De hele show wordt later in maart uitgezonden op de commerciële zender RTL-TVI. 

Stem Lochristinaar Aram de Rudder naar de Publieksprijs van ”Top Model Belgium”, door een berichtje met code TMB103 naar 3565 te sms'en. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio