Drie tegenkandidaten, maar burgemeester Thienpont (CD&V) gaat voor derde termijn

Drie tegenkandidaten, maar burgemeester Thienpont (CD&V) gaat voor derde termijn

Burgemeester Filip Thienpont. Foto: lvi

Merelbeke -

De boodschap op de nieuwjaarsreceptie van CD&V was duidelijk: Filip Thienpont is de enige echte burgemeester die Merelbeke nodig heeft. “Zo slecht zullen we wel niet bezig zijn”, zegt hij.

Nadat Rik De Vis (N-VA), Stefaan Van Hecke (Groen) en Egbert Lachaert (Open VLD) al hadden aangekondigd dat ze voor het burgemeesterschap willen gaan, was het vrijdag de beurt aan de huidige burgemeester, Filip Thienpont (CD&V). “Bijna alle grote dossiers, waaronder het woonzorgcentrum, buitenschoolse kinderopvang en de nieuwe sporthal, zijn unaniem goedgekeurd. Zo slecht zullen we dus wel niet bezig zijn”, zegt Filip Thienpont. “Maar we staan voor grote uitdagingen. Misschien zitten we op een verzadigingspunt wat meergezinswoningen in de buitengebieden betreft. En moeten al die woonuitbreidingsgebieden in de landelijke gebieden zoals Munte niet worden herbestemd?”

Voorkeurscoalitie

Ook het mobiliteitsprobleem wil de CD&V’er aanpakken. “Er zou een tramverbinding naar Merelbeke moeten komen, die loopt nu toch al tot in Zwijnaarde. Maar zonder De Lijn zal dat niet lukken.”

“Wat mijn voorkeurscoalitie is? Er is inderdaad geen voorakkoord (zoals Egbert Lachaert van Open VLD al had aangekondigd, nvdr.), maar ik ben tevreden over de samenwerking met Open VLD en SP.A. Maar als N-VA en Groen een goed programma hebben, kan ik ook met hen besturen. Dat N-VA het gemeenschapscentrum opnieuw op tafel wil leggen? Ik zie niet in hoe ze dat gaan doen. In februari leggen we de eerste steen. Gaan ze de muren dan opnieuw afbreken?”

Thienpont voelt zich naar eigen zeggen niet zenuwachtig met drie tegenkandidaten voor het hoogste ambt. “Ach, iedereen wil zich profileren en er zijn volgend jaar ook federale verkiezingen, maar ik heb al voor hetere vuren gestaan. Angst is een slechte raadgever.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio