Bordeaux schakelt razendsnel over naar plan B na afhaken Preud’homme: Uruguayaan is nieuwe coach

Bordeaux schakelt razendsnel over naar plan B na afhaken Preud’homme: Uruguayaan is nieuwe coach

Foto: BELGA

Het leek er lang op dat Michel Preud’homme opnieuw aan de slag zou gaan als trainer. De Franse eersteklasser Girondins Bordeaux toonde serieuze interesse en de onderhandelingen liepen met de ex-doelman. Vandaag liepen die echter spaak. “Ik ga niet naar Bordeaux. Het contract en de afkoopsom bij Club Brugge maakten een te hoog bedrag voor de club”, bevestigde hij aan onze redactie. De Franse club schakelde nadien heel snel over op plan B. Zaterdagavond bevestigde voorzitter Stéphane Martin dat Gustavo Poyet de nieuwe T1 wordt.

De naam van Preud’homme circuleerde al lang bij Bordeaux, zeker na het ontslag van Jocelyn Gourvennec. De club wilde MPH uit zijn sabbatjaar halen om te tekenen voor 2,5 jaar. Volgens de toonaangevende krant L’Equipe wilde Preud’homme er wel 200.000 euro per maand gaan verdienen. Hij was ook van plan om Emilio Ferrera mee te vragen als assistent.

Poyet T1

Bordeaux bleef wel niet bij de pakken zitten. De Uruguayaan Gustavo Poyet is namelijk de nieuwe trainer. Dat bevestigde Stéphane Martin, voorzitter van “Les Girondins”, zaterdagavond na de overwinning op het veld van Nantes (0-1). “Poyet heeft voldoende ervaring als speler en als coach. Hij heeft al veel doorstaan en zijn profiel sprong in het oog”, zei Martin. “Bovendien spreekt hij Frans en heeft hij veel multiculturele ervaring.” Poyet, zelf een verdienstelijk voetballer bij onder meer Chelsea en Tottenham, neemt de Argentijn Mauricio Taricco en de Braziliaan Fernando Menegazzo mee als assistenten.

Bordeaux schakelt razendsnel over naar plan B na afhaken Preud’homme: Uruguayaan is nieuwe coach
Gustavo Poyet. Foto: AFP

De vijftigjarige Uruguayaan maakte zijn debuut als T1 bij Brighton & Hove Albion, dat hij in 2011 naar de Championship loodste. Twee jaar later miste hij de promotie naar de Premier League op een haar na, maar de samenwerking werd om disciplinaire redenen beëindigd. Poyet kreeg bij Sunderland een kans op het hoogste niveau. Hij was er twee jaar de trainer van onder anderen Christian Benteke, maar werd er na een reeks tegenvallende resultaten ontslagen in maart 2015. Later ging hij nog aan de slag bij het Griekse AEK Athene (2015-2016), het Spaanse Real Betis (2016) en het Chinese Shanghai Greenland Shenhua (2016-2017).

Bordeaux staat na 22 speeldagen op een teleurstellende elfde plaats. De matige resultaten kostten coach Jocelyn Gourvennec donderdag zijn job. Michel Preud’homme was een van de kandidaten om de Fransman op te volgen, maar Bordeaux beschikte niet over voldoende financiële middelen. Er moet immers nog een afkoopsom aan zijn vorige werkgever Club Brugge betaald worden.

Corrigeer