Nieuw stadion Club Brugge loopt opnieuw vertraging op… door beroep van Ghelamco-topman Paul Gheysens

Nieuw stadion Club Brugge loopt opnieuw vertraging op… door beroep van Ghelamco-topman Paul Gheysens

Foto: repro mvn

De start van de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge is nog niet voor morgen. Paul Gheysens heeft namelijk beroep aangetekend tegen het project. Dat meldt VTM NIEUWS. De Ghelamco-topman is eigenaar van een deel van de gronden waarop het stadion gebouw moet worden.

“Het is onaanvaardbaar dat de percelen gedwongen worden onteigend, louter en alleen ten voordele van een private onderneming, die Club Brugge is”, las VTM NIEUWS in het uitreksel van het beroep dat Gheysens indiende tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP).

De topman van Ghelamco bezit 4,5 hectare van het in totaal 146 hectare groot gebied waar het nieuwe stadion van blauw-zwart moet komen. Dat zou er tegen 2022 moeten staan, maar die termijn wordt nu haast onmogelijk om te halen. Als het beroep bovendien ontvankelijk wordt verklaard en het GRUP naar de prullenmand wordt verwezen, staat het hele project zelfs op de helling.

Het GRUP werd in september en na lang onderhandelen met de Vlaamse overheid goedgekeurd. In december diende milieubeweging Groen vzw al beroep aan tegen het project.

Corrigeer