Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Hilde Van Laere trekt lijst Groen-SP.A

Hilde Van Laere trekt lijst Groen-SP.A

Foto: rudy tollenaere

Lochristi - Hilde Van Laere wordt lijsttrekker van de lijst Groen-SP.A bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Lochristi. Dat deelden beide partijen, die vorig jaar al meedeelden dat ze met een gemeenschappelijke lijst naar de kiezer zouden trekken, zaterdagnamiddag mee tijdens de nieuwjaarsreceptie. Voor zover bekend is Hilde Van Laere daarmee de eerste vrouwelijke lijsttrekker in Lochristi. Hilde Van Laere vertegenwoordigt Groen. Op de tweede plaats staat Dimitri Van Den Bossche die sp.a vertegenwoordigt. Hilde Van Laere stond in 2012 voor Groen op de tweede plaats en haalde toen 181 voorkeursstemmen. Dimitri Van Den Bossche trok de lijst van sp.a en haalde 124 voorkeursstemmen. Geen van beide partijen haalde toen voldoende stemmen om een zetel in de gemeenteraad te halen. Meer over de plannen van Groen-sp.a later op deze site.

 

Lijsttrekster Hilde Van Laere (Groen) komt uit Zaffelare. Beroepshalve ondersteunt zij leerlingen met leer- en ontwikkelingsproblemen in het gewoon onderwijs. Ze is al jaren actief bij Groen. In 2012 stond ze op de tweede plaats. In de gemeente werkte ze actief mee aan het behalen van het label “Lochristi, fair trade-gemeente” en bouwt ze dit samen met de trekkersgroep verder uit.

 

Dimitri Van den Bossche (Sp-A) staat op de tweede plaats, en is al geruime tijd actief binnen de socialistische beweging in Lochristi. Mobiliteit, Leefbaarheid en sociale cohesie voor jong en oud staan vooraan op zijn programma. Als Project Manager kan hij complexe dossiers tot een vruchtbaar einde brengen, en als jonge vader heeft hij extra aandacht voor de opgroeiende jeugd in Lochristi. 

 

Over de beslissing om samen naar de verkiezingen te stappen kon u eerder dit al lezen.

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio