Opgelet: de wegen kunnen glad zijn, mogelijk zelfs wat natte sneeuw

Opgelet: de wegen kunnen glad zijn, mogelijk zelfs wat natte sneeuw

Illustratie

Zondag blijft het, na het optrekken van het ochtendgrijs, lange tijd droog met opklaringen en wolkenvelden. Wie de baan op moet past best zijn snelheid aan, de wegen kunnen gevaarlijk glad zijn. Geleidelijk aan neemt de bewolking toe vanuit het westen en in de loop van de late namiddag bereikt een regenzone het westen van het land en reikt tegen de avond ook tot het centrum van het land. In Vlaanderen kan er ook tijdelijk natte sneeuw vallen. De maxima liggen tussen 0 en 5 graden.

Vanavond eerst nog regen in Vlaanderen, later droger. In de Ardennen valt nog lange tijd sneeuw, maar later gaat de sneeuw ook over in regen. De temperaturen gaan overal stijgen.

Maandag krijgen we eerst enkele buien, maar in de namiddag wordt het over de noordwestelijke landshelft droog met een paar opklaringen. Over het zuidoostelijke deel blijft het zwaarbewolkt met regen. In de streken langs de Franse grens valt er maandag meer neerslag. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot lokaal 11 graden in Vlaanderen. De matige westen- tot zuidwestenwind ruimt naar het westnoordwesten.

Opgelet: de wegen kunnen glad zijn, mogelijk zelfs wat natte sneeuw

Dinsdag en woensdag verwachten we meestal veel wolken met hier en daar wat lichte neerslag. Met plaatselijke maxima tot 12 of 13 graden is het zeer zacht. Er waait een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...