De vroegere brouwer  - hij begon in 1962 op zijn 24ste met een bierronde, toen nog met de fiets, en hield het vol tot op zijn 67ste - had een drukke dag op zijn verjaardag:  zo moest hij om vijf uur naar een jaarmis met zijn dochter Kathy, die hem nadien naar huis zou brengen. “Ik had wel een vermoeden dat er iets zou gebeuren, maar wist helemaal niet wat. Toen we hier voorbij reden – de parking voor de drankencentrale stond stampvol – zei Kathy dat er een groot feest was bij Leys. Ik zei ja, ik zie het, maar die kunnen daar allemaal niet binnen…”. We hoorden het hem talloze keren navertellen aan de gasten die hem zaten op te wachten in het zaaltje boven de drankenhandel.  

Nadat hij van de verrassing bekomen was, begon de 80-jarige aan een lange rondgang door de zaal. Knuffels, schouderklopjes, late nieuwjaarswensen en ontelbaar veel kussen voor alle aanwezige dames: René wist niet waar eerst te beginnen. Tussen de vriendschap vielen er leuke quotes te rapen:  “Ons Kathy, dat is een wrede jong”, “Ge zijt welgekomen René”, “Allez, ge zijt den eersten die het zegt” (bulderlach). “Hoe jullie hier allemaal beland zijn jong, ik weet het niet ze”, “Ik wist niet dat gij zo goed kon zwijgen” (tegen nagenoeg alle vrouwen).  “René, hebde gij nog altijd interesse voor schone vrouwen? “ “Ja ze!” “Dan is ’t goed, teken dat ge nog gezond zijt!”  Alweer gevolgd door bulderend gelach.  

De komende dagen heeft de bekende Lochristinaar ongetwijfeld de handen vol met de stapels verjaardagskaartjes door te nemen, en met het openen van evenveel cadeaus.  Voor wie zijn inspiratie had gezocht in een  bierpakket:  Duvel was het merk dat we het meest zagen passeren en dat gisteren wellicht het best werd verkocht bij Drankenhandel Nico en Kathy De Clercq. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio