Valse seizoensstart voor topfavoriet Vincenzo Nibali in San Juan

Valse seizoensstart voor topfavoriet Vincenzo Nibali in San Juan

Foto: AFP

Vincenzo Nibali heeft niet de start van het nieuwe seizoen gehaald. Na het middageten viel hij plots ten prooi aan een virale buikgriep. Er zat voor de winnaar van de drie grote ronden niets anders op dan in bed kruipen.

"Misschien is het vanavond al beter maar met 38,5 graden koorts, overgeven en diarree kan je helaas de start niet halen", aldus de ploegarts van Bahrain-Merida, Emilio Magni. "Ik verwacht dat Vincenzo binnen enkele dagen is uitgeziekt. Typisch bij zo'n virale buikgriep die rondtrekt. Vincenzo's broer Antonio was de voorbije nacht ziek. Maar nu heeft hij al geen koorts meer, dus is hij gestart. Het is beter dat Vincenzo dit nu overkomt dan in de Tour", nam hij het forfait van de vedette van deze Vuelta à San Juan op.

Bij Quick Step Floors begon ook Iljo Keisse op flanellen benen in Argentinië aan het seizoen. "Een uur na de ploegpresentatie was het van dat: overgeven en sprinters trekken naar het toilet. Gelukkig heb ik geen koorts. Anders was ik niet gestart", aldus de wegkapitein. Bij Lotto-Soudal had bij de start voorlopig niemand klachten."

De Vuelta a San Juan begint vannacht (Belgische tijd) met een etappe van 149 kilometer tussen San Juan en Pocito. De rittenwedstrijd eindigt komende zondag en telt zeven etappes, met een rustdag op donderdag.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.