Inbrekers ‘verstoren’ alcohol- en snelheidscontroles

Inbrekers ‘verstoren’ alcohol- en snelheidscontroles

Foto: Belga

Boortmeerbeek -

Tijdens alcohol- en snelheidscontroles in de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen had de politie vrijdagavond de handen vol met de zoektocht naar vermoedelijk drie verdachten van een reeks inbraken in Schiplaken.

De politie van de zone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen organiseerde afgelopen donderdag- en vrijdagavond snelheids- en alcoholcontroles. Al wie te snel reed, werd aan de kant gezet voor een alcoholproef. Blies donderdagavond iedereen nog safe, dan waren de resultaten van vrijdagavond minder positief.

“Van de 42 gecontroleerde bestuurders stuurden er vier onder invloed van alcohol”, aldus korpschef Wim D'Haese.

Hoge snelheden

“Eén bestuurder moest zijn rijbewijs zelfs meteen voor vijftien dagen inleveren. Ook 15 procent van de gecontroleerde voertuigen reed te snel, met uitschieters tot 25 procent op Scharent, waar je 30 km per uur mag rijden.”

Het verkeer op de Rijmenamsebaan in Boortmeerbeek en op de Schrieksebaan in Keerbergen viel vooral op door de hoge snelheden. Op de Rijmenamsebaan werden snelheden geregistreerd van 96 en 116 km per uur, op de Schrieksebaan werden foto's genomen van voertuigen die met een snelheid van respectievelijk 111, 116 en 121 km per uur het controledispositief passeerden.

Tijdens en na de controles op vrijdag had de politie de handen vol met een groepje inbrekers dat op pad was in de omgeving van Schiplaken. Vanuit de Mimosalaan, Dalialaan, Irislaan, Bieststraat, Pastoor Stuycklaan, Zevenbunderweg en Lotuslaan kwamen bij de hulpdiensten meldingen van inbraken binnen. Getuigen merkten drie verdachten op en er werd een klopjacht gehouden.

Agenten met zaklampen doorzochten tuinen en parkjes, automobilisten werden tegengehouden. Ook een helikopter van de federale politie kwam ter plaatse. Het is niet bekend of er iemand is aangehouden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees