Brandon Vanderbeken (FC Gullegem): “Jammer dat mijn redding VAN TWEEDE STRAFSCHOP geen punten opleverde”

Gullegem / Wevelgem -

“Als je met lege handen moet afdruipen, kan je nooit tevreden zijn”, stelde Gullegem-doelman Brandon Vanderbeken na de nederlaag bij Mandel United.

Gullegem keek al vroeg tegen een strafschop en achterstand aan. Thuisspeler Declercq liet doelman Vanderbeken geen schijn van kans. Toen Declercq na een kwartier in de tweede helft dat nog eens mocht overdoen, koos de Gullegemse goalie de goede hoek.

“Over beide strafschoppen hoeven we niet te discussiëren, ze waren terecht”, is Brandon eerlijk. “Met de eerste elfmeter zette de thuisspeler mij op het verkeerde been. Voor de tweede strafschop ging dezelfde speler achter de bal staan. Op zo'n moment moet je kiezen. Ik had het geluk dat hij dezelfde hoek koos, mijn keuze de juiste was. Jammer dat mijn redding geen punten opleverde.”

Gullegem thuis en op verplaatsing is nog altijd een wereld van verschil. “En toch hebben we op dat vlak al veel stappen vooruit gezet”, beweert Brandon Vanderbeken. “In de eerste ronde hadden we het altijd moeilijk met de overgang van ons kunstgras naar een natuurlijke grasmat. Ondertussen hebben we ons al aangepast. Op Mandel zetten we een degelijke collectieve prestatie neer.”

Wie blijft en wie gaat weg? Momenteel is het nog niet helemaal duidelijk.

“Of ik al beslist heb?”, herhaalt Brandon Vanderbeken. “Nog niet. Er is ook geen haast bij. Met het bestuur zat ik al eenmaal aan tafel voor een verkennend gesprek. Er zal nog een vervolg moeten komen. Het betekent niet dat ik hier weg wil.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio