Fernando Gaviria met een straat voorsprong naar zijn eerste sprintzege in San Juan

Fernando Gaviria is het seizoen gestart met een klinkende zege. De Colombiaan van Quick Step Floors won in Pocito met een straat voorsprong de eerste massaspurt die hij dit seizoen reed. De Italianen Niccolo Bonifazio (Trek-Segafredo) en Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe) waren al blij dat ze hem flankeerden op het podium van een broeierig heet Pocito.

Gaviria had de glimlach van de grote dagen. Hij droeg de zege op aan Iljo Keisse, diens kamergenoot die eerst nog met buikgriep sukkelde maar het belette de Gentenaar niet om hem keurig af te zetten op 400 meter van de streep. “Dan kwam Maximiliano Richeze. Ik had het maar af te maken. Ik ben enorm tevreden dat ik net als 2017 en 2016 hier in Argentinië met een zege kan starten. Het is maar het Zuid-Amerikaanse circuit, maar toch. De allereerste doet altijd enorm veel deugd.”

 

 

Keisse gaf toe dat Gaviria zenuwachtiger was dan anders. “Dat is ergens begrijpelijk. San Juan is voor hem zoiets als het Belgisch openingsweekend voor ons. Ik ben blij dat ik mijn werk kon doen. Vanochtend zag ik het niet goed zitten. Ik had de hele nacht overgegeven en naar de wc moeten lopen. Gelukkig had ik geen koorts.”

Bij Lotto-Soudal hadden ze geen prijs, maar toch waren ze vooral blij met het werk dat ze verrichten. “We deden met zijn allen een fantastische lead-out voor Enzo Wouters, maar hij verloor ons spijtig genoeg in de heel chaotische laatste kilometers”, vertelde Tiesj Benoot.

Wouters zelf verontschuldigde zich dat hij niet mee zat op de trein. “Ik vind het zonde als je zit hoe fantastisch me bezig waren me te lanceren. Er viel een gaatje en ik kon me midden dat Zuid-Amerikaans geweld niet meer erdoor wurmen. De tweede rit is meer iets voor een puncher à la Keukeleire of Van der Sande”, gaf Wouters aan.

Corrigeer