Mode

Céline haalt Hedi Slimane aan boord als creatief directeur

Céline haalt Hedi Slimane aan boord als creatief directeur

Foto: Isopix

Na Dior Homme en Yves Saint Laurent komt Hedi Slimane nu aan het hoofd te staan van Céline. Dat maakte eigenaar LVMH zelf bekend in een statement. Hij zal in februari starten en zijn eerste collectie voor het Franse modehuis voorstellen tijdens de modeweek in Parijs in september.

Het Franse modehuis Céline, dat in 1945 werd opgericht en sinds 1996 eigendom is van luxegroep LVMH, slaat een nieuwe weg in en daar moet Hedi Slimane (49) gestalte aan geven. Hij zal niet enkel instaan voor de nieuwe vrouwencollectie, maar zal voor het eerst ook een mannenlijn ontwerpen voor het label, een eerste couturelijn én een parfumlijn.  

"Ik ben ontzettend blij dat Hedi de rangen van de LVMH Group opnieuw zal vervoegen en de touwtjes bij Céline Maison in handen zal nemen", zegt CEO Bernard Arnault in een reactie. "Hij is een van de meest getalenteerde ontwerpers van deze tijd. Ik ben een groot bewonderaar van zijn werk en dat al sinds we samenwerkten bij Dior Homme. Zijn komst bij Céline moet de ambities die we met dit huis hebben kracht bijzetten."

Fotografie

De Franse modeontwerper zal daarmee Phoebe Philo opvolgen die tien jaar lang aan het hoofd stond van Céline. Zij kondigde in december al haar afscheid aan. Zelf verliet Slimane in april 2016 zijn positie bij Yves Saint Laurent. In de tussentijd hield hij zich voornamelijk bezig met fotografie en werd er volop gespeculeerd waar hij aan de slag zou gaan. Tot nu dus.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees