Veel discussie na verkeersincident tussen fietser en ambulance nabij rotonde: wie is er in fout?

Veel discussie na verkeersincident tussen fietser en ambulance nabij rotonde: wie is er in fout? Video: Twitter

Er is flink wat discussie ontstaan rond een verkeersincident tussen een fietser en een ambulance in de Engelse regio West Midlands. Op beelden die fietser Ian Hunter kon maken, valt te zien hoe een ambulance tijdens een interventie een opvallend manoeuvre moet uitvoeren om geen ongeval te veroorzaken. Intussen heeft de fietser zijn ongenoegen geuit op sociale media naar aanleiding van het “schandalige” rijgedrag van de ambulancier.

Hunter deelde de beelden eerder deze maand via zijn Twitter-account. Het bericht dat hij bij de beelden schreef, loog er niet om: “De hulpdiensten van West Midlands redden levens terwijl ze probeerden om mij van het leven te beroven”, klonk het.

In enkele andere tweets gaf de man wat meer uitleg. “Ik fietste richting een rotonde toen ik hoorde dat er een ziekenwagen achter me reed. Toen ik omkeek, zag ik dat hij aan mijn rechterzijde reed. Vervolgens gaf ik het voertuig wat ruimte om me langs die kant te passeren, maar plots besloot de bestuurder toch uit te wijken naar de linkerkant, waardoor hij me bijna aanreed.”

“Fietser had moeten stoppen nabij rotonde”

De ambulanciers waren allerminst gelukkig met het fietsmanoeuvre van Hunter. Zowel tijdens als na het incident valt de sirene van de ambulance te horen en begint de bestuurder te gesticuleren naar de fietser die uiteindelijk toch zonder stoppen afslaat. Hunter zelf is zich van geen kwaad bewust. “Wat kon ik anders doen? Indien ik stopte met rijden, zou de ziekenwagen me geraakt hebben en hoogstwaarschijnlijk verder zijn gereden. Ik was geschokt. Zelfs zonder zo’n rijgedrag zijn fietsers erg kwetsbaar op de weg. Schandalig is het.”

De West Midlands Ambulance Service heeft intussen de beelden onderzocht. Volgens een woordvoerder van de hulpdienst was het de fietser zelf die in fout was. “Hij had moeten stoppen nabij de rotonde om de ambulance ongehinderd voor te laten”, klonk het. “We willen de weggebruikers bij deze adviseren om kalm te blijven wanneer je de sirenes hoort of de blauwe lichten ziet knipperen. Indien het voertuig zich achter jou bevindt, ga dan aan de kant door duidelijk aan te tonen wat je intenties zijn. Blijf nadien geduldig wachten tot het voertuig van de hulpdiensten jou passeert.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees