Hotel stuurt blogster die er gratis wilde verblijven een rekening van meer dan 5 miljoen euro

Hotel stuurt blogster die er gratis wilde verblijven een rekening van meer dan 5 miljoen euro

Foto: rr

Toen blogster Elle Darby het White Moose Cafe om een gratis verblijf in ruil voor vermeldingen op haar socialemediakanalen vroeg, had ze nooit kunnen verwachten dat er zoveel heisa door zou ontstaan. De video waarmee het allemaal begon is nu vijf dagen oud, maar het White Moose Cafe is nog niet van plan de kwestie te laten rusten.

Wie het White Moose Cafe contacteert, zou er zich eigenlijk bewust van moeten zijn dat daar wel eens een opvallend antwoord op komt. Het cafe, dat deel uitmaakt van een hotel, haalde al meermaals het nieuws door onder meer veganisten te verbannen, mensen die glutenvrij eten te verplichten een doktersbriefje mee te nemen en door een Braziliaanse sollicitant voor schut te zetten op Facebook. De eigenaar van het café, Paul Stenson, ziet het steevast als gratis publiciteit.

Dat hij ook deze mediastorm niet zomaar wilde laten passeren, mag nu wel duidelijk zijn. Vijf dagen na de virale video waarin blogster Elle Darby aangaf zich vernederd te voelen door het negatieve antwoord van het café, komt Stenson met een voorlaatste en laatste stunt.

Zaterdag postte hij op het account van het White Moose Cafe een rekening die hij Darby zou opsturen, “voor het verzorgen van aandacht in 114 artikels in 20 landen met een mogelijk bereik van 450 miljoen mensen.” Daarnaast plaatste hij ook een nieuwe pot voor fooien, naast die met de ‘asse van veganisten’, een verwijzing naar een vorige controverse, staat nu ook een pot genaamd ‘tranen van bloggers’.

Wie dacht dat het daarbij ophield, had het echter bij het verkeerde eind. Zondag kwam Stenson opnieuw in actie. Dit keer met een persconferentie waarbij hij Darby en bij uitbreiding alle bloggers zijn excuses aanbood, om die dan meteen weer in te trekken. “Helaas hebben we de foute keuze gemaakt, dus we willen ons excuseren bij… absoluut niemand”, klinkt het op de van ironie druipende persconferentie.

LEES OOK. Populaire vlogster vraagt om gratis overnachting, maar wordt meteen op haar plaats gezet

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees