Kevin Pauwels enorm teleurgesteld na niet-selectie voor WK: “Grootste ontgoocheling uit mijn carrière”

Kevin Pauwels enorm teleurgesteld na niet-selectie voor WK: “Grootste ontgoocheling uit mijn carrière”

Foto: Photopress.be

Kevin Pauwels maakt geen deel uit van de Belgische WK-selectie. Een verrassing, ook voor Pauwels zelf. In een eerste reactie reageert de veldrijder van Marlux-Bingoal enorm teleurgesteld. “Of ik kwaad ben? Misschien wel dat Quinten Hermans erbij is. De laatste tijd ben ik meestal voor hem geëindigd”, klink het.

LEES OOK: Deze Belgen moeten de strijd aangaan met Mathieu van der Poel op het WK

“Ja, dit is een grote ontgoocheling. Misschien wel de grootste uit mijn carrière”, aldus Kevin Pauwels. “Ik ben er niet goed van. Ik denk wel dat ik hier een paar dagen ‘ambetant’ van zal zijn. Al hield ik er sinds gisterenavond rekening mee, nadat ik een artikel over de selectie had gelezen op Veldritkrant.be.”

“Sven Vanthourenhout vertelde me dat hij wel moeite voor me zou gedaan hebben voor de selectie, mocht ik gisteren in Nommay goed gereden hebben. Misschien was ik er de hele tijd iets te gerust in. Ik heb wel eens gedacht dat ik misschien niet zeker was van een WK-selectie, maar eigenlijk ben ik er weinig mee bezig geweest. Of ik nu kwaad ben? Misschien wel dat Quinten Hermans erbij is. Ik heb niets tegen die jongen. En hij is natuurlijk eerstejaarsprof. Maar de laatste tijd ben ik wel meestal voor hem geëindigd.”

“Niet gedacht dat ik niet geselecteerd zou zijn”

“Ik had gehoopt dat er rekening zou gehouden worden met mijn palmares. Ik stond de voorbije zeven WK’s vijfmaal op het podium. De twee keer dat ik niet op het podium stond, werd ik vierde of had ik pech. Vorig jaar behaalde ik nog brons. Ik heb nog geen enkel WK gemist, sinds 2001. Het parcours van Valkenburg ligt me ook heel goed. Dat heb ik de voorbije jaren getoond. En ik zou geen probleem gehad hebben om iets te doen voor de Belgische ploeg, moest dat gekund hebben.”

Dat zijn seizoen tot dusver niet goed is geweest, dat geeft ook Kevin zelf toe. “Neen, het is niet goed. Mijn rug is minder sterk, dat moet ik volgende zomer proberen te verbeteren. Verder snap ik zelf niet waarom het zo slecht gaat. Dat had ik voor het seizoen nooit gedacht. En ook niet dat ik niet geselecteerd zou worden voor dit WK.”

“Met vijf podiums op zeven WK’s en twee podiumplaatsen in de voorbije wereldbekers van Valkenburg had Kevin zeker zijn plaats verdiend op dit WK”, aldus Marlux-Bingoal manager Jurgen Mettepenningen. “Ook Thomas verdiende een selectie. Dankzij zijn eigen resultaten, maar ook als ploegmaat van favoriet Eli Iserbyt.”

Corrigeer