Burgemeester Dirk De Maeseneer is lijsttrekker van CD&V/N-VA

Burgemeester Dirk De Maeseneer is lijsttrekker van CD&V/N-VA

Foto: lvi

Melle -

Burgemeester Dirk De Maeseneer (CD&V) is zoals verwacht de lijsttrekker van het kartel CD&V/N-VA in Melle. “Wij zijn het enige alternatief”, klonk het op de nieuwjaarsreceptie van het kartel.

Het was al bekend dat CD&V en N-VA opnieuw in kartel naar de kiezer trekken. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zaterdag heeft burgemeester Dirk De Maeseneer zich officieel als lijsttrekker voorgesteld. “We hebben een financieel gezond beleid gevoerd en tegelijk een nieuw buurtpark bij ’t Lijsternest en een veilige fietsverbinding naar Kouterslag gecreëerd. We zullen een nieuwe gemeenteschool bouwen. Andere partijen beloven misschien de hemel op aarde, maar wij gaan stap voor stap”, zei hij.

“Mooi parcours”

“Wij zijn het enige alternatief”, zegt schepen en N-VA-kopman Frank De Vis. “We hebben een heel mooi parcours afgelegd zonder brokken, dus ik zie niet in waarom de Mellenaar voor een andere partij zou kiezen. Ik heb er een vrij groot vertrouwen in dat we opnieuw zullen besturen.” De Maeseneer: “Sommige Mellenaars zeggen me dat we niet eens zullen moeten sprinten, omdat we al kilometers voor liggen.”

Wie de andere plaatsen op de lijst inneemt, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat N-VA de plaatsen twee, drie en vier krijgt en dat de lijstduwer een CD&V’er zal zijn. Als het kartel het haalt, gaat De Maeseneer voor een volledige termijn.

“Ik ben tegen halve burgemeestersmandaten”, zegt De Vis. “N-VA zal hiervoor worden gecompenseerd na de verkiezingen.”

Op dit moment heeft CD&V/N-VA dertien van de 21 zetels.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio