SP.A-kopman Vrijens: “Jammer dat Groen geen kartel wilde”

SP.A-kopman Vrijens: “Jammer dat Groen geen kartel wilde”

lvi Foto: lvi

Merelbeke -

Het SP.A-partijbestuur heeft zoals verwacht haar enige schepen, Bertrand Vrijens (54), aangeduid als lijsttrekker. “Jammer dat Groen geen kartel wilde vormen”, zegt die.

“Ik wil nog één keer deelnemen aan de verkiezingen”, zegt Bertrand Vrijens(foto). “Want ik wil graag mijn werk voortzetten. De bouw van een nieuw gemeenschapscentrum was mijn belangrijkste verwezenlijking en ik zou graag de programmatie en het cultuurcafé op punt zetten. En ik wil de stedenband met Toucountouna zien groeien.”

Vrijens is de enige lijsttrekker die geen kandidaat-burgemeester is. “De grootste partij zal die leveren en dat zullen wij nooit worden, je moet realistisch zijn. Of we niet zullen worden fijngemalen tussen de vier grotere partijen? Men zal nooit een meerderheid kunnen vormen met twee partijen. Dan lijkt het me logisch dat men naar SP.A zal komen.”

“Ik heb me altijd gelukkig gevoeld in de huidige coalitie (met CD&V en Open VLD, nvdr.). Iedereen kon zijn ding doen en we hebben veel sociale accenten kunnen leggen.”

Toch probeerde Vrijens een kartel op te zetten met oppositiepartij Groen. “Dan zouden we een grotere partij kunnen zijn en hadden we de sleutel in handen. Ik betreur het dat Groen dat niet wilde.”

Een coalitie met N-VA is moeilijk, zegt Vrijens. “Als ze de plannen van het gemeenschapscentrum opnieuw op tafel willen leggen, zal het zonder ons zijn.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio