Man reageert agressief op huiszoeking

Mechelen -

Een 25-jarige man stond voor de Mechelse correctionele rechtbank terecht voor een geval van weerspannigheid. Tijdens een huiszoeking zou hij geprobeerd hebben om een kopstoot uit te delen aan een politieman.

Ali A. had er vorig jaar, naar eigen zeggen, een drukke ochtendshift op het werk opzitten en ging wat rusten op zijn bed. Korte tijd later stormde de politie binnen in de woning van A. Dat gebeurde omdat de broer van Ali genoemd werd inzake een steekpartij. Volgens het openbaar ministerie kon Ali allerminst lachen met de huiszoeking. Hij zou zelfs getracht hebben om een kopstoot uit te delen aan de inspecteurs. Daarop werd hij geboeid afgevoerd.

Tijdens het verhoor zei Ali dat het de politie was die zich agressief had gedragen en niet hij. De aanklager vond toch dat er voldoende elementen tegen Ali waren en eisten vier maanden voorwaardelijk en een boete van zeshonderd euro.

Geen huiszoekingsbevel

Ali zelf liet zich niet onbetuigd op de rechtbank en hield vol dat hij niets verkeerds had gedaan. “Ik lag op mijn bed te rusten en was een filmpje aan het kijken. Plots zag ik politiemannen in ons huis. Ze hielden hun hand tegen hun dienstwapen”, reageerde de man. “Ze hadden geen huiszoekingsbevel en daarom heb ik mijn gsm genomen om alles te filmen. Als bewijsmateriaal. Maar plots kwam de overste van de politie bij mij staan, greep mijn polsen vast en deed me de handboeien om. En ze duwden de boeien goed hard aan. Het deed echt pijn.”

De rechter maakte A. duidelijk dat de politie niet altijd een huiszoekingsbevel moet hebben om binnen te komen in een woning.

De broer van Ali bleek uiteindelijk niets te maken te hebben met een steekpartij. Vonnis in de zaak van de weerspannigheid valt volgende maand.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio