Benoot dicht bij eerste profzege in San Juan, Costa Ricaan Villalobos is hem te snel af: “Gemiste kans”

Benoot dicht bij eerste profzege in San Juan, Costa Ricaan Villalobos is hem te snel af: “Gemiste kans”

Foto: Ilario Biondi / BettiniPhoto©2017

Geen eerste profzege voor Tiesj Benoot. De Oost-Vlaming stak in de tweede etappe van de Ronde van San Juan, met aankomst in Punta Negra, nochtans de hand uit naar de ritwinst met een late demarrage. Helaas kon de Costaricaan Romain Villalobos zijn karretje aanpikken.

Tiesj Benoot was om middernacht Belgische tijd in het Argentijnse Peri Largo Punta Negra heel dicht bij zijn eerste profzege ooit. In een sprint met drie moest hij de duimen leggen voor de Costaricaan Roman Villalobos en de Argentijn Ricardo Escuela.

“Het is een gemiste kans”, stelde de Oost-Vlaamse kopman van Lotto-Soudal. “Ik houd er een dubbel gevoel aan over. In het begin van de koers voelde ik me helemaal niet goed. Alsof ik een gevoel van zonneslag had van gisteren en vandaag. Ik had ook enorm veel geslapen. We hadden afgesproken dat ik wat zou proberen en dat Jens het wapen voor de sprint was. Buiten verwachting voelde ik me in de finale toch ineens goed en ik plaatste een kurkdroge demarrage. Enerzijds is dit het bewijs dat ik wel in de gewenste conditie heb, anders kan je niet zo’n uitval plaatsen dicht tegen de top van de laatste helling van derde categorie. “Ik kreeg twee voor mij volslagen onbekende renners met me mee. Ik voelde wel dat ik in die paar slotkilometers niet meer herstelde van de inspanning die ik leverde. Ik kon maar één keer superdiep gaan.”

De drie bleven evenwel voorop. “Ik ben die sprint van ver begonnen in de hoop alsnog een kans te hebben. Ik wou niet uit lage snelheid sprinten, want ik wist dat ik dan geklopt was. Ik zette op de elf aan in de duik. Ik voelde meteen dat die twee nog iets meer in de tank hadden. Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik dit hier al zou kunnen. Ach, het is spijtig, maar als je nooit iets probeert, dan is het altijd mis”, gooide Benoot het aan het stuwmeer op de filosofische toer.

Keukeleire vond het dan weer zonde dat hij nergens was in de sprint van het peloton. “Tosh bracht me naar voren. Ik riep hem toe dat hij maar beter wat wachtte, want Gaviria zat in mijn wiel. Het zou rot zijn geweest indien we alsnog het groepje met Benoot bijbeenden en Gaviria alsnog over mij kwam in de eindsprint. Ja, het was een fout van mij. Door te wachten kwam iedereen ineens van overal en ik kon ook niet meer voorbij.” Lotto-Soudal was gisteren dé bedrijvigste ploeg van de dag met ook al Jelle Wallays die op 25 km van de finish de finale opende. Uiteindelijk kocht de ploeg van Mario Aerts er niets mee.

Het was de 27-jarige Roman Villalobos (Canel’s Specialized) die zijn belangrijkste zege ooit boekte. De Costaricaan kreeg de leiderstrui erbovenop, maar in principe is hij die vandaag kwijt na de tijdrit van 14,4 kilometer in San Juan

Uitslag:

Benoot dicht bij eerste profzege in San Juan, Costa Ricaan Villalobos is hem te snel af: “Gemiste kans”
Corrigeer