Kinderen zijn amper tien tot twaalf jaar

Jeugdwedstrijd tussen ijshockeyteams draait uit op massale vechtpartij

Jeugdwedstrijd tussen ijshockeyteams draait uit op massale vechtpartij Video: YouTube

Een wedstrijd tussen twee jeugdploegen in het ijshockey is eerder deze maand uitgedraaid op een massale vechtpartij. Op het einde van de match in het Russische Vladikavkaz gingen de jonge hockeyspelers om onduidelijke reden met elkaar op de vuist.

De thuisploeg wilde op 13 januari net de ijspiste verlaten na een 6-3 overwinning toen de vechtpartij tot stand kwam. Vrijwel iedereen raakte erbij betrokken. De spelers sloegen en schopten onophoudelijk terwijl de geschokte toeschouwers alles voor hun neus zagen gebeuren. Een van hen maakte ook een filmpje van de vechtende jongeren. Hun leeftijden schommelden amper tussen de tien en twaalf jaar.

Enkele ouders van de jeugdspelers probeerden de gemoederen te bedaren door zich op de ijspiste te begeven, maar dat had nauwelijks effect. Pas na een minuut kwam er een einde aan het gevecht.

Onderzoek gestart

Voor Marat Argasov, de adjunct-directeur van de sportschool in Vladikavkaz, komt het incident niet als een totale verrassing. “Gevechten na wedstrijden gebeuren nu eenmaal”, klinkt het bij hem. “Dergelijke vechtpartijen zijn gebruikelijk in het hockey, ook bij kinderen. We hebben niettemin alle deelnemers aan het gevecht bestraft. Eén van hen werd zelfs voor een wedstrijd geschorst.”

Het lokale ministerie van Sport is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies is gebeurd. “We hebben reeds een gesprek achter de rug met de scheidsrechter van de wedstrijd.” Volgens lokale media is het overigens niet de eerste keer dat beide jeugdploegen met elkaar in de clinch gingen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.