Watteeuw: “Stuitend dat De Lijn geen geld heeft voor wat asfalt”

Watteeuw: “Stuitend dat De Lijn geen geld heeft voor wat asfalt”

In de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg zijn de tramsporen in zo’n slechte staat dat de tramlijn er ‘tijdelijk’ geschrapt werd. Foto: fvv

Gent / Ledeberg -

Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit en Openbare Werken in Gent, haalde maandag in de gemeenteraad opnieuw uit naar De Lijn.

“Ik vind het stuitend dat De Lijn, dat een veelvoud van de budgetten van de Stad heeft, niet eens geld heeft om een asfaltlaag te leggen in deze straat. Volgens ons wordt ze een serieus veiligheidsrisico.” Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit en Openbare Werken, haalde maandag in de gemeenteraad opnieuw uit naar De Lijn.

Hij kreeg een vraag over de schrapping van tram 4 naar Moscou, een gevolg van de slechte staat van de sporen in de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg. De Lijn beloofde vorige week om een pendelbus in te leggen om het stuk van de geschrapte tramlijn op te vangen.

De Stad Gent wil ook dat De Lijn de tramsporen afdekt en putten opvult tot de straat kan worden heraangelegd, in november. “Er zullen nu bussen rijden in de Vervaenestraat, wat het wegdek verder zal doen aftakelen en voor geluidsoverlast kan zorgen voor de bewoners. Ik vrees dat het vullen van putten niet meer is dan een doekje voor het bloeden.”

De Stad voerde lokaal al een maximumsnelheid af van dertig kilometer per uur. Watteeuw pleit ook voor een asfaltlaag om de Vervaenestraat tijdelijk veiliger en stiller te maken. Maar De Lijn is dat volgens Watteeuw niet van plan. “Het is zo ver gekomen dat het wegdek met alle putten en verzakkingen onveiliger is geworden dan de tramsporen. De timing is volgens mij ook zeer krap.”

De Lijn wil in november beginnen met de straat opnieuw aan te leggen, zodat de tramsporen weer in gebruik genomen kunnen worden. “Maar er is nog geen vergunning. Er is nog geen aannemer aangesteld. En er moeten no voorbereidende nutswerken gebeuren”, zei Watteeuw. “We zijn nu januari. In november beginnen met de werken? Ik denk dat zit zeer krap is qua timing."

Watteeuw stak de voorbije maanden zijn frustratie over De Lijn niet onder stoelen of banken. 

LEES OOK. Watteeuw versus De Lijn: 'De verlamming wordt dramatisch. We gaan het zelf moeten doen'

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio