Twee doden en zeventien gewonden bij schietpartij in school in Kentucky

Twee doden en zeventien gewonden bij schietpartij in school in Kentucky

Foto: AP

Bij een schietpartij in een middelbare school in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Kentucky zijn dinsdagochtend (plaatselijke tijd) twee doden, allebei tieners, en zeventien gewonden gevallen. Dat berichtten VS-media en werd in een tweet bevestigd door gouverneur Matt Bevin. De schutter, een vijftienjarige leerling van de school, is door de politie overmeesterd. Over de motieven van de schutter tast men nog in het duister. De schietpartij vond plaats aan de Marshall County High School in het dorp Benton.

Dat berichtte CBS en werd in een tweet bevestigd door gouverneur Matt Bevin. De vijftienjarige schutter is door de politie opgepakt. De schietpartij komt er daags nadat een zestienjarige in een middelbare school in Texas het vuur in de cafetaria had geopend en een vijftienjarig meisje had verwond.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. In totaal zouden zeven leerlingen naar het ziekenhuis gevoerd zijn. Tijdens de schietpartij tweette een leerlinge: “Bid voor de Marshall County High School, ik ben student hier en we hebben net een schutter over de vloer gekregen, verschillende studenten gewond, bid voor ons.”

Een vijftienjarig meisje zou ter plaatse overleden zijn; een vijftienjarige jongen stierf in het ziekenhuis.

Volgens lokale media opende de schutter het vuur in de refter of een andere gedeelde ruimte waar veel leerlingen bij elkaar komen.

Het is gissen naar de motieven. De school verkeert nog steeds in lockdown.

Corrigeer

MEER NIEUWS