Kortrijk is eerste West-Vlaamse centrumstad met Itsme

Kortrijk -

Voortaan kan je via de smartphone Kortrijkse attesten opvragen. Kortrijk is de eerste West-Vlaamse stad die deze service aanbiedt.

Vanaf vandaag kan je in Kortrijk naast de bestaande methodes gebruikmaken van de Itsme-app op je smartphone om je te identificeren op het Thuisloket.

Zo kan je snel en eenvoudig attesten en uittreksels opvragen.

Itsme is even veilig als het gebruik van de e-ID en een stuk gebruiksvriendelijker.

Al vijftien jaar lang kunnen Belgen zich betrouwbaar identificeren op het internet met hun e-ID. Met Itsme is er nu een gebruiksvriendelijker alternatief, voor wie een smartphone heeft natuurlijk.

Kortrijk was pionier in het lanceren van het Thuisloket, maar zoekt verder naar betere dienstverlening.

Smartphone nodig

Schepen van ICT Philippe De Coene (SP.A): “Door de koppeling van de Itsme-applicatie aan onze software voor het aanvragen van uittreksels en attesten, heb je enkel nog een smartphone en een code van vijf cijfers nodig om je veilig aan te melden.”

De Itsme-app is volgens kenners de veiligste methode om jezelf online te identificeren. Je identiteit is gelinkt aan je eigen smartphone, een simkaart en je zelf te kiezen Itsme-code.

De privacy van alle Itsme-gebruikers wordt gegarandeerd.

De app is conform de Europese regelgeving voor elektronische identificatiemiddelen en de Europese privacy verordening.

De app werd gelanceerd dankzij minister van Digitale Agenda, Alexander De Croo (Open VLD). Die toont zich verheugd dat Kortrijk op de kar springt.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio