Sky-renner moet zich bij UCI verantwoorden voor opzettelijk doen vallen van tegenstander

Sky-renner moet zich bij UCI verantwoorden voor opzettelijk doen vallen van tegenstander

Foto: Photo News

Gianni Moscon moet zich bij de Disciplinaire Commissie van de Internationale Wielerunie UCI verantwoorden voor het doen vallen van de Zwitser Sebastien Reichenbach. Die brak daarbij zijn elleboog en bekken.

Het voorval gebeurde tijdens de Tre Valle Varesine, een najaarswedstrijd in Italië. Volgens Reichenbach was het incident een gevolg van een eerder dispuut. Moscon werd er tijdens de Ronde van Romandië van beschuldigd racistische opmerkingen te hebben gemaakt tegen Kevin Reza, een toenmalige ploegmaat van Reichenbach bij FdJeux. Reichenbach haalde op twitter zwaar uit naar Moscon die door zijn eigen werkgever Team Sky voor even aan de kant werd gezet.

Moscon wilde in de Tre Valle zelf verhaal halen bij Reichenbach waarbij het tot een fysiek contact kwam waardoor Reichenbach ten val kwam. Reichenbach en enkele andere renners hebben intussen hun verklaringen afgelegd aan de disciplinaire commissie van de UCI en het is de bedoeling dat Moscon binnen afzienbare tijd hetzelfde doet. Als de Disciplinaire Commissie beslist dat er sprake is van ‘Behaving in a violent manner’, dan riskeert Moscon een schorsing van één tot zes maanden.

Corrigeer