Zelfs Nederlandse ploegmaat van Chris Froome heeft zijn verzuchtingen over afwijkende test van kopman

Zelfs Nederlandse ploegmaat van Chris Froome heeft zijn verzuchtingen over afwijkende test van kopman

Poels (l.) zou binnen Team Sky dicht bij Froome (r.) staan. Foto: BELGA

Het is een algemene verzuchting binnen het peloton: iedereen wil graag klaarheid rond de situatie van Chris Froome, ook zijn ploegmaats. “Ik denk dat het voor iedereen het best is dat er snel duidelijkheid komt”, zegt Sky-renner Wout Poels in gesprek met NUsport. “Zo weten we wat er staat te gebeuren. Ook voor Chris zelf is dat het best. Daarnaast willen ook de andere renners uit het peloton graag weten waar zij aan toe zijn. Dat begrijp ik wel.”

Wout Poels zou binnen Team Sky heel dicht bij zijn Britse kopman staan, maar geeft aan dat er na de afwijkende test voor salbutamol nog weinig contact is geweest: “Ik heb nauwelijks contact met Chris. Hij heeft op dit moment wel andere dingen aan zijn hoofd. Heel af en toe stuur ik een appje om te vragen hoe het gaat. Meer niet.”

Ook Team Sky zelf communiceert niet over de situatie met zijn renners: “Ik moet eerlijk zeggen dat wij er ook niet heel veel over horen”, aldus Poels. “We krijgen af en toe een kleine update. Achter de schermen wordt door Chris en zijn advocaten hard gewerkt om de zaak op te lossen. Voor ons is het vooral afwachten. Hopelijk loopt het goed af.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.